19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFrauda imobiliara de 100.000.000 de dolari

Frauda imobiliara de 100.000.000 de dolari

Sase romani au fost arestati de FBI pentru implicarea in fraude imobiliare estimate la 100 milioane dolari, una dintre cele mai mari escrocherii financiare din SUA, informeaza site-ul FBI din Arizona. In cadrul unei operatiuni denumite "Cash Back" au fost arestate, la sfarsitul lunii trecute, 36 de persoane, dintre care sase romani. Operatiunea "Cash Back" din Arizona face parte dintr-o actiune desfasurata la nivel national pentru stoparea fraudelor imobiliare care au provocat pagube estimate la peste un miliard de dolari.

 

Romanii arestati in Arizona sunt Daniel Morar (36 de ani), Gheorghe Babeti (50 de ani), Cosmina Bunea (28 de ani), Dorel Irimciuc (52 de ani), Samuel Dobos (28 de ani) si Cipriano Bogdan Ionutescu (32 de ani). Cei sase sunt acuzati de transferuri frauduloase de bani, spalare de bani, conspiratie in vederea spalarii de bani si efectuarii de transferuri frauduloase, fraude postale si bancare si conspiratie pentru producerea de fraude postale si bancare. Pedepsele pentru aceste fapte sunt de pana la 30 de ani de inchisoare si amenda de un milion de dolari.

 

"Modul de operare" ducea la fraude importante. Un cumparator se intelegea cu vanzatorul unei case la un pret cu mult mai mare decat valoarea reala, diferenta ajungand uneori la sute de mii de dolari. Ulterior cumparatorul mergea cu acest pret supraevaluat la o banca, cerand un imprumut pentru achizitionarea proprietatii. Banca acorda acest imprumut, incheind un contract de ipoteca pe numele noului proprietar. Dar diferentele de castig erau impartite intre cei implicati in frauda, ratele ipotecii nemafiind achitate. Banca punea sub sechestru proprietatea si o scotea la vanzare, dar pentru ca evaluarile erau exagerate nu avea posibilitatea sa isi recupereze pierderile, fiind obligata sa vanda proprietatea la pretul real.

 

Aceasta schema de frauda a cauzat importante pierderi la nivel national, statul Arizona fiind in topul celor mai afectate zece state. Dintre romanii arestati, Gheorghe Babeti are cea mai mare datorie la banci, el cumparand in anul 2006 noua proprietati, finantate toate prin credite bancare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă