20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFratele lui Omar Hayssam, Mahmoud, urmarit penal

Fratele lui Omar Hayssam, Mahmoud, urmarit penal

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus, miercuri, inceperea urmaririi penale fata de Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam. Acesta este urmarit penal sub aspectul savarsirii infractiunii de inlesnire a iesirii din tara a lui Omar Hayssam, despre care se cunoaste ca a savarsit acte teroriste.

 

Omar Mahmoud s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

 

Omar Mahmoud mai este invinuit si in dosarul privind privatizarea frauduloasa a SC Foresta Nehoiu SA, alaturi de Omar Hayssam, pentru bancruta frauduloasa, crima organizata, spalare de bani, si de alte trei persoane: Mihai Nasture – cumnatul lui Hayssam, Iosif Gheorghe, Emile Raja El Assal.

"In fapt, in sarcina invinuitului Omar Mahmoud s-a retinut faptul ca acesta a planificat si inlesnit, impreuna cu Mustafa Tartoussi si Omar Mouchkles, in perioada 23 – 30 iunie 2006, iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunostea faptul ca acesta a fost trimis in judecata pentru savarsirea unor acte de terorism, prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire a celor trei jurnalisti romani din Irak", sustin procurorii.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, remis, miercuri, Agentiei Rompres, procurorii DIICOT continua cercetarile in dosarul privind parasirea ilegala a teritoriului Romaniei de catre inculpatul Omar Hayssam la bordul unei nave.

"Reamintim faptul ca, in urma unor actiuni desfasurate de procurori din cadrul DIICOT, impreuna cu Serviciul Roman de Informatii, Inspectoratul General al Politiei Romane, Politia de Frontiera si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, in acea perioada, au rezultat indicii privind posibila implicare a unor cetateni straini in parasirea ilegala a teritoriului Romaniei de catre inculpatul Omar Hayssam, la bordul unei nave siriene", se mai precizeaza in comunicat.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă