22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialFranta "s-a dotat cu o majoritate"

Franta „s-a dotat cu o majoritate”

Franta "s-a dotat cu o majoritate" pentru a actiona si acest vot "recompenseaza formidabilul elan provocat de Nicolas Sarkozy", a declarat, duminica, primul ministru Francois Fillon, dupa victoria partidului de dreapta UMP la legislative, transmite AFP, preluat de Rompres.

"Participarea voastra s-a incheiat asupra unei alegeri clare si coerente. Ea permite presedintelui republicii sa puna in aplicare proiectul sau. Democratia noastra iese intarita din aceasta lunga campanie unde fiecare a putut exprima viziunea sa a Frantei", a declarat Fillon.

El a estimat ca timpul alegerilor s-a terminat si ca a inceput timpul actiunii, si a promis ca noua majoritate "va reinnoi, experimenta idei noi" si ca "ne vom elibera de defetismul care sufoca republica".

Partidul de dreapta UMP (Uniunea pentru o Miscare Populara) al presedintelui francez Nicolas Sarkozy a obtinut, duminica, majoritatea absoluta in Adunarea nationala, castigand intre 319 si 329 din cele 577 de locuri de deputati, dar socialistii au un scor mai bun decat era prevazut, potrivit unor institute de sondaj.
La sfarsitul celui de-al doilea tur al alegerilor legislative, Partidul socialist ar obtine intre 202 si 210 locuri, evitand astfel o puternica infrangere care era asteptata, potrivit acestor estimari difuzate la inchiderea birourilor de vot la ora 18.00 GMT.

Adunarea care isi incheie mandatul cuprinde 359 de deputati UMP si 149 socialisti.

Odata cu aceasta victorie, Sarkozy dispune de o majoritate in Adunare pentru a face sa treaca ambitiosul sau program de reforme liberale. El a fost ales la presedintie la 6 mai, obtinand 53% din voturi in fata socialistei Segolene Royal.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

O nouă ediție Tezaur începe pe 7 octombrie, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Începând cu 7 octombrie, românii au ocazia să investească în titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, oferind dobânzi...

Bayer Leverkusen sărbătorește 120 de ani de existență cu un echipament special!

Bayer Leverkusen marchează împlinirea a 120 de ani de existență printr-un echipament de joc inedit, pe care echipa îl va purta în meciul din...

Cum încearcă Facebook să atragă tinerii adulți

Facebook, una dintre rețelele de socializare, a devenit cunoscută drept platforma părinților și bunicilor, în timp ce tinerii adulți folosesc aplicații foto și video...
Ultima oră
Pe aceeași temă