13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLIVE VIDEO. GALERIE. UPDATE - FRANȚA. Aproape 4 milioane de oameni și...

LIVE VIDEO. GALERIE. UPDATE – FRANȚA. Aproape 4 milioane de oameni și 50 de șefi de state și guverne, la marșul contra terorismului. Președintele francez i-a mulțumit lui Iohannis pentru solidaritate

UPDATE 23.53: Cel puţin 3,7 milioane de persoane au participat duminică, în Franţa, la manifestaţii împotriva terorismului, după atentatele comise în ultimele zile la Paris, aceasta fiind cea mai mare mobilizare înregistrată vreodată în istoria Franţei, a anunţat Ministerul francez de Interne, citat de AFP.

Peste 2,5 milioane de manifestanţi au putut fi număraţi în diferite oraşe de provincie.

La Paris, au fost prezente între 1,2 şi 1,6 milioane de persoane, însă o numărare exactă acestora a fost imposibilă, a adăugat ministerul francez.

Potrivit poliţiei, persoanele care au participat marşul republican de la Paris s-au dispersat "fără incidente", în jurul orei 20.00 GMT (22.00, ora României).

UPDATE 17.50: Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, duminică, pe Facebook, că preşedintele francez i-a mulţumit lui Klaus Iohannis, la Palatul Élysée, pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentat şi pentru prezenţa la marşul de solidaritate.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întâmpinat la Palatul Élysée de către președintele Franței, François Hollande, care i-a mulțumit în mod special pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentatul din 7 ianuarie și pentru răspunsul prompt la invitația de a participa la marșul de astăzi de la Paris”, a scris Tatiana Niculescu Bran pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a mai precizat că” președintele României l-a asigurat pe președintele Franței de sprijinul și fraternitatea poporului român”.

În plus, Tatiana Niculescu Bran a menţionat că înaintea începerii marșului, președintele Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum și cu alți reprezentanți ai statelor europene prezenți la Paris.

UPDATE 17.45: Pe lângă mitingul gigantic de la Paris, numeroase manifestaţii se desfăşurau duminică după-amiază în alte oraşe franceze, la care participau peste 600.000 de persoane.

Între 150.000 şi 200.000 de manifestanţi erau la Lyon, cel puţin 100.000 la Bordeaux (sud-vest), peste 60.000 la Rennes (vest) sau Marsilia (sud-est) şi alte câteva zeci de mii la Saint-Etienne (centru) sau la Perpignan (sud).

Alte manifestaţii se desfăşurau în numeroase capitale din Europa şi America, mii de persoane fiind reunite la Madrid, Londra, Bruxelles sau Washington, în semn de solidaritate cu Franţa îndoliată.

UPDATE17.25: Liderii francez şi străini au fost aplaudaţi de miile de persoane prezente, dar şi de oamenii aflaţi la ferestrele locuinţelor lor, situate pe traseul mitingului, potrivit AFP.

Oficialii internaţionali şi cei francezi au ţinut un moment de reculegere, după care preşedintele Francois Hollande i-a salutat pe fiecare dintre ei.

Ulterior, marşul liderilor străini s-a încheiat, în timp ce preşedintele francez s-a alăturat familiilor celor 17 victime ale atentatelor din Franţa.

UPDATE 17.15: Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi premierul israelian Benjamin Netanyahu se află în faţa mulţimii de lideri străini care au sosit la Paris pentru a participa la marşul împotriva terorismului.

Alături de ei se află şi premierul britanic David Cameron, premierul spaniol, Mariano Rajoy, premierul turc Ahmet Davutoglu, premierul ungar Viktor Orban, dar şi preşedintele român Klaus Iohannis.

De asemenea, sunt prezenţi preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, premierul italian Matteo Renzi şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

UPDATE 16.00: Familiile victimelor atacului de la redacţia săptămânalului francez Charlie Hebdo, care s-a soldat miercuri cu 12 morţi, precum şi apropiaţi şi supravieţuitori au sosit duminică la "marşul republican" împotriva terorismului de la Paris, relatează Mediafax, care citează AFP.

Sosite cu un autobuz, aceste persoane, care poartă pe cap câte o banderolă albă pe care scrie "Charlie", vor fi în fruntea cortegiului care va pleca din Piaţa Republicii din Paris.

EN DIRECT : toute l'actu FRANCE 24 en Français by france24

—–

Peste un milion de persoane şi aproximativ 50 de lideri străini participă la manifestaţia istorică de la Paris împotriva terorismului. Preşedintele francez, Francois Hollande, a primit duminică la Palatul Elysee numeroşi lideri străini, printre care şi preşedintele român Klaus Iohannis, înainte de a participa la marşul republican împotriva terorismului, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Printre liderii străini primiţi de Hollande la Elysee figurează preşedintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron şi cel israelian Benjamin Netanyahu.

Premierul turc Ahmet Davutoglu, cel spaniol, Mariano Rajoy, şi ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, au ajuns de asemenea la palatul prezidenţial.

De asemenea, la sediul preşedinţiei franceze a sosit şi fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy.

Ulterior, preşedintele francez şi oaspeţii săi străini au plecat de la Palatul Elysee pentru a participa împreună la marşul republican împotriva terorismului, o premieră istorică.

Mii de persoane s-au adunat duminică la Paris pentru a participa la marşul împotriva terorismului, în cinstea celor 17 persoane ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna aceasta în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri.

Cei trei jihadişti care au comis atacurile, Amedy Coulibaly şi fraţii Said şi Cherif Kouachi, au fost ucişi vineri de forţele franceze.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă