25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFranks catre Basescu: Angajamentul FMI este fata de Romania, indiferent de climatul...

Franks catre Basescu: Angajamentul FMI este fata de Romania, indiferent de climatul politic

Presedintele Traian Basescu i-a spus, vineri, sefului misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania, Jeffrey Franks, ca are o misiune dificila din cauza situatiei politice de la Bucuresti, oficialul raspunzand insa ca angajamentul FMI este fata de Romania, indiferent de climatul politic, transmite Mediafax.

"Este o misiune dificila pentru dumneavoastra, suficient de dificila, avand in vedere situatia politica de la Bucuresti. Oricum, vom incerca sa corectam acest aspect in zilele urmatoare si vom vedea ce putem face pentru a stabiliza situatia politica de la Bucuresti", i-a spus Basescu lui Jeffrey Franks pe care l-a primit vineri dimineata la Cotroceni.

Oficialul FMI a spus ca stie ca perioadele de campanie politica reprezinta intotdeauna perioade dificile.

"Asa cum am subliniat deja, angajamentul nostru este fata de Romania, indiferent de climatul politic", a spus el, Traian Basescu multumindu-i pentru mentinerea acestui angajament.

O delegatie a FMI se afla in Romania pentru a doua revizuire a acordului, vizita urmand sa se incheie luni, 9 noiembrie.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă