26.5 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialFrancezii, viitorii nostri adversari in Grupa Mondiala

Francezii, viitorii nostri adversari in Grupa Mondiala

Ca o ironie a sortii, in timp ce ieri la Bucuresti incepeau lucrarile celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei, la Roma sortii aduceau Franta ca adversara a Romaniei pentru meciul din turul intai al editiei 2006-2007 a Grupei Mondiale a Cupei Davis, programat pe 9 februarie 2007. Rezultatul tragerii la sorti de ieri nu a bucurat pe nici unul dintre iubitorii de tenis de la noi, mai ales ca ultima data, in 2003, reprezentativa noastra a pierdut chiar la Bucuresti in fata nationalei Frantei.
De fapt, cele doua echipe s-au intalnit de sapte ori in istoria Cupei Davis, iar Romania a castigat doar o singura data, in 1974. „La acest nivel era de asteptat sa avem adversari puternici. Poate ca singura cu care ne-ar fi convenit sa jucam ar fi fost echipa Belarusului (n.r. – pe care Romania a intalnit-o anul trecut la Brasov si in fata carei a obtinut victoria), cu toate ca am fi jucat in deplasare, iar meciul ar fi fost cu siguranta mai greu. Normal, intalnirea cu Franta se anunta dificila deoarece, chiar daca nu au un jucator in top 10 (n.r. – cel mai bine clasati tenismeni francezi sunt Richard Gasquet, 26 ATP, urmat de Sebastian Grosjean, 36 ATP, Julien Benneteau, 48 ATP) au foarte multi la mijlocul ierarhiei. In plus, francezii au un dublu puternic”, a spus ieri Florin Segarceanu, care va fi capitan nejucator al echipei Romaniei in confruntarea cu formatia similara a Frantei.
Singura „raza de speranta” in perspectiva intalnirii cu francezii se anunta revenirea in echipa a lui Victor Hanescu. Tenismanul nostru isi va relua activitatea competitionala din aceasta toamna, mai exact din noiembrie, cand are programata participarea la primul turneu. Partea mai putin „roz” este ca Andrei Pavel, cel care aproape de unul singur a obtinut victoria Romaniei in fata Coreii de Sud si a mentinut echipa noastra in Grupa Mondiala, nu va mai putea juca trei meciuri consecutive. „Cu siguranta la acest nivel nu-l vom putea folosi pe Pavel si la dublu. Deocamdata contam pe Horia Tecau si pana la anul vom mai cauta un partener pentru el care sa poata fi o eventuala rezerva si la simplu”, a spus Florin Segarceanu.
Adrian Marcu, care va fi antrenor pentru meciul Franta-Romania, s-a declarat ieri destul de optimist in perspectiva viitoarei intalniri: „Categoric meciul va fi foarte greu. Se va juca in sala, pe suprafata tare, ceea ce nu ne avantajeaza, dar Franta nu mai are echipa cu care ne-a batut acum trei ani. S-ar putea insa sa fie in avantajul nostru ca vom intra de pe pozitia de outsider, iar in ultima vreme noi am jucat destul de bine in deplasare. Daca nu vom avea accidentari, problema noastra la ultimul meci, nu este exclus sa furnizam o surprinza”.
Andrei Pavel si Victor Hanescu raman jucatorii nostri de baza in confruntarea de anul viitor, din Grupa Mondiala, dar, daca tehnicienii romani nu vor reusi sa incropeasca pana atunci un dublu competitiv, este greu de presupus ca vom depasi cu succes primul tur.

Victoria ne duce spre Rusia sau Chile

Daca Romania va trece de Franta, atunci va juca in sferturi cu invingatoarea partidei Rusia-Chile. Indiferent de eventuala adversara, meciul ar avea loc in Romania. Iata programul complet al intalnirilor din cadrul editiei 2007 a Grupei Mondiale a Cupei Davis:
Rusia-Chile;
Franta-Romania;
Croatia-Germania;
Australia-Belgia;
Cehia-SUA;
Elvetia-Spania;
Suedia-Belarus;
Austria-Argentina.
Dupa cum se stie, finala actualei editii a Cupei Davis va avea loc la Moscova, in perioada 1-3 decembrie 2006, intre echipele Rusiei si Australiei.

Fata in fata, primii zece jucatori ai celor doua tari din clasamentul mondial:

Franta:
26. Richard Gasquet;
29. Gael Monfils;
36. Sebastien Grosjean;
46. Gilles Simon;
48. Julien Benneteau;
50. Fabrice Santoro;
52. Paul-Henri Mathieu;
54. Arnaud Clement;
61. Florent Serra;
62. Marc Gicquel.
Romania
90. Andrei Pavel;
164. Razvan Sabau;
190. Victor Crivoi;
211. Adrian Ungur;
271. Victor Ionita;
278. Dacian Craciun;
290. Florin Mergea;
311. Gabriel Moraru;
351. Victor Hanescu;
365. Horia Tecau.

Cele mai citite

Președintele PNL, sesizat să ofere explicații cu privire la averea unui parlamentar liberal

Grupul de Investigații Politice (GIP) a solicitat public președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ofere explicații cu privire la situația averii deputatului PNL Daniel Constantin,...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Președintele PNL, sesizat să ofere explicații cu privire la averea unui parlamentar liberal

Grupul de Investigații Politice (GIP) a solicitat public președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ofere explicații cu privire la situația averii deputatului PNL Daniel Constantin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă