20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFraieri cu acte

Fraieri cu acte

» Steaua si FC Timisoara nu mai au nici o sansa de a mai prinde primavara europeana a Ligii Europa, meciurile lor din ultima etapa a grupelor urmand a fi doar de palmares. Daca FC Timisoara poate spune ca a fost eliminata dintr-o grupa foarte puternica, Steaua are de ce sa regrete: a pierdut pe mana ei, intr-o grupa din care se putea califica la pas si in care a beneficiat si de ajutorul rezultatelor indirecte…

Era greu de crezut ca fenerbahce va invinge pe Twente, la Enschede, pentru a ajuta Steaua, dar pana la urma acest lucru s-a intamplat. Pentru ca echipa din Ghencea sa ramana in cursa si sa joace cu calificarea pe masa, la Bucuresti, in ultima etapa, ar fi trebuit ca si Steaua sa castige la Tiraspol, cu Sheriff, teoretic cel mai accesibil adversar din grupa. Dar Steaua a facut doar 1-1 si a dat cu piciorul unei sanse uriase. Acum, meciul Steaua–Twente este doar unul de palmares.
Antrenorul Mihai Stoichita a fost dezamagit nu de rezultatul partidei, ci de prestatia unor jucatori. "Sunt dezamagit dupa acest meci, nu neaparat de rezultat, ci mai mult de prestatia unor jucatori. Sunt doi-trei baieti care trebuie sa se gandeasca bine ce vor face mai departe. Trebuie sa dai mai mult pe teren daca joci la Steaua. Sheriff este o echipa buna, foarte bine pregatita fizic si nu sunt surprins de jocul ei. Tactic au evoluat foarte bine. Ei au marcat dupa ce noi ne-am descoperit", a spus Stoichita.

Nici finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, nu a avut reprosuri la adresa jucatorilor. "Nu am ce reprosez echipei, baietii au muncit, dar n-ai ce face cand nu vrea sa intre mingea in poarta. Asta e, chiar daca nu mi-am dorit sa iesim din Liga Europa. Pe Stoichita nu-l inteleg de ce nu l-a bagat pe Dayro Moreno cand a iesit Szekely, sau pe Andrei Ionescu. Stancu inca nu si-a revenit, la fel Bicfalvi. Daca nu era greseala lui Zapata, se termina 0-0, ce rezolvam?", a spus Becali. "M-am enervat la ratari, dar apoi mi-a trecut. N-a fost sa fie, nu m-am suparat pe Kapetanos ca a trimis in bara. Nu mi se pare cel mai inspirat sistem acesta, 3-4-3. Tanase n-a stralucit, nu i se potriveste tactica asta, a mai jucat asa si n-a mers. Asta se intampla cand stai cu o bomba sexy, ramai sexy, nu te mai intereseaza fotbalul. Treaba lui, ce sa-i fac?", a comentat el.

Timisorenii au parasit echipa
Doar cateva mii de spectatori au asistat la meciul FC Timisoara–Ajax Amsterdam, o partida care se anunta extrem de importanta in grupa. Fortat de accidentari sau probleme medicale, Ioan Oividiu Sabau a fost nevoit sa improvizeze, mai ales in sistemul defensiv, iar acest lucru s-a vazut, banatenii avand o aparare "svaitzer" mai ales pe centrul ei, unde Mera si Scutaru au fost de multe ori simple jaloane pentru Pantelic, Suarez sau Emanuelson. FC Timisoara a condus cu 1-0 (gol Goga), dar a fost egalata pana la pauza de Suarez, pentru ca imediat dupa odihna Pantelici sa marcheze pentru 1-2.

Din acel moment a inceput calvarul pentru banateni, arbitrul italian dictand doua penalty-uri pentru oaspeti, ambele ratate de Suarez, plus doua eliminari din tabara timisorenilor, Bonfim si Pantilimon, gazdele jucand mai bine de 30 de minute in opt jucatori de camp! In aceste conditii, pastrarea scorului de 1-2 a fost o performanta, chiar daca aceasta infrangere a insemnat si eliminarea fara drept de apel din Europa.

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabau crede ca echipa sa ar fi invins daca nu ar fi avut absentele din defensiva. "Ne-am propus sa castigam acest meci, am si reusit sa inscriem repede, dar a venit acel 1-1 destul de usor. Puteam sa mai inscriem in repriza a doua, dar a venit si golul de 2-1. Apoi, dupa eliminarea lui Bonfim lucrurile s-au complicat si sansele unui rezultat bun s-au diminuat. Imi felicit jucatorii, pentru ca au alergat mult, si-au dorit victoria.

Pentru noi a fost o experienta foarte buna, la sfarsitul acestei competitii vom trage linie si vom analiza ce trebuie sa facem pentru a fi la un nivel competitiv mai bun", a spus Sabau. "A fost greu, pentru ca a trebuit sa improvizez in linia defensiva, deoarece nu l-am putut folosi pe Nibombe, care a avut probleme. Am folosit doi fundasi centrali fara experienta si fara jocuri in picioare, Mera si Scutaru, care nu au reusit sa-i opreasca pe atacantii echipei Ajax. Daca am fi avut apararea completa, am fi castigat jocul", a mentionat Sabau, care a adaugat ca eliminarile celor doi jucatori de la Timisoara au fost corecte.

» Iancu il invinovateste pe Mircea Sandu
Presedintele CA al FC Timisoara, Marian Iancu, a acuzat arbitrajul meciului cu Ajax Amsterdam, din Liga Europa, si a mentionat, intr-o emisiune televizata, ca presedintele FRF, Mircea Sandu, este vinovat pentru ca formatiile romanesti nu sunt respectate in Europa. "S-a rupt echilibrul la golul lui Pantelici, care cred ca a fost din ofsaid. Italienii ne-au macelarit anul trecut si am pierdut campionatul, iar acum am fost tocati tot de italieni. La penaltiuri nu am ce sa reprosez, dar Pantilimon nu trebuia eliminat, mai erau inca doi jucatori langa el. Eu cred ca Mircea Sandu este de vina pentru situatia in care se afla fotbalul romanesc in Europa. El ar trebui sa-si foloseasca influenta pe care o are la UEFA ca sa ajute cluburile sa nu fie dezavantajate de arbitraje, nu sa ne lase sa devenim sparring-partneri pentru echipele pe care le intalnim. Nu simt ca suntem respectati. Nu avem nici o sansa", a spus Marian Iancu.

Referitor la jocul practicat de FC Timisoara in meciul cu Ajax, Iancu a spus: "In rest, am jucat curajos, cu trei atacanti in teren. In prima repriza am fost egali cu Ajax. Oricum, Ajax a fost echipa mai buna, care poate s-ar fi impus si fara ajutor in fata noastra. Am avut o grupa foarte grea, poate am mai fi putut sa scoatem puncte. Am facut maxim ce puteam sa facem, tinand ca am fost outsideri".

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă