13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialOficial: Fragmentul de aripă, descoperit pe insula Reunion, aparține zborului MH370

Oficial: Fragmentul de aripă, descoperit pe insula Reunion, aparține zborului MH370

Premierul Malaysiei, Najib Razak, a subliniat, miercuri seara, că în urma analizelor efectuate de specialiști, fragmentul de aripă decoperit zilele trecute pe Insula Reunion din Oceanul Indian, aparține cursei MH370, care a dispărut anul trecut, potrivit BBC News. 

“Astăzi, la 513 zile de cand avionul a dispărut, cu inima grea trebuie să vă spun că o echipa internațională de experți a confirmat că rămăsitele găsite pe Reunion aparșin zborului MH370. Sper ca această confirmare tragică și dureroasă va aduce certitudini familiei și apropiaților celor 239 de persoane care se aflau la bord“, a declarat premierul malaysian.

Citește și: VIDEO. Misterul dispariției zborului MH370, la un pas de ELUCIDARE

Malaezia a anunțat miercuri că a trimis o echipă în Reunion pentru a verifica dacă un misterios fragment de avion găsit în largul insulei franceze este de la zborul MH370 Malaysia Airlines, un Boeing 777 dispărut la 8 martie 2014. 

“Am trimis o echipă pentru a ancheta. Este necesar să se verifice resturile înainte de a confirma dacă acestea aparțin MH370″, a declarat presei ministrul malaezian al transporturilor Dato Sri Liow Tiong Lai, pe marginea unei dezbateri a Consiliului de Securitate al ONU la New York.”

Descoperirea unui misterios fragment de avion, miercuri pe malul de est în Insula Reunion din Oceanul Indian, a ridicat întrebări cu privire la o posibilă legătură cu zborul MH370.

Resturile, de doi metri lungime, arată ca o bucată de aripă. Ele au fost găsite la Saint-André în Reunion de angajații unei asociații ce se ocupă de curățarea malului.

Citește și: Descoperirea care ar putea elucida misterul dispariției zborului MH370: ” La început nu ştiam ce era, dar acum înţeleg”

Dispariția anul trecut a Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviației civile, notează France Presse.

Aparatul, plecat de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a dispărut la o oră după decolare pe 8 martie 2014. Nicio urmă a aparatului nu a fost găsită, în ciuda unor cercetări intense conduse de Australia în sudul Oceanului Indian. 

 

 

Cele mai citite

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Ministrul de Finanțe confirmă că inspectorii ANAF vor purta arme. Modelul este cel al Poliției Fiscale din alte țări

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor purta arme de foc în timpul activității lor profesionale, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă