10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Procurorii anticorupție au extins urmărirea penală în cazul lui...

FOTO + VIDEO. Procurorii anticorupție au extins urmărirea penală în cazul lui Sebastian Ghiță, în dosarul finanțării vizitei lui Blair. El a venit la DNA cu două bufnițe, pe care susține că le-ar fi primit de la șefa DNA

UPDATE 14.45: Deputatul Sebastian Ghiţă a afirmat, marţi, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că a dat declaraţii la DIICOT, însă acestea nu au fost scrise şi semnate pentru că era târziu.

„Vizavi de procedura de aseară (luni n.r.), îmi menţin ceea ce am spus. Am dat declaraţii, am avut discuţii filmate cu acei domni de acolo care m-au întrebat despre subiectul Black Cube şi la sfârşit despre subiectul cucuveaua mov şi am convenit împreună cu dânşii ca, după ce le voi mai aduce nişte documente în zilele următoare, pentru că era târziu, să şi consemnăm în scris. Cine a trimis acel SMS cu poziţia DIICOT cred că a greşit şi nu a vrut decât să arunce ştirea că eu nu am dat declaraţie. Eu am dat declaraţie doar că nu în acel moment au fost puse în scris şi semnate”, a declarat Sebastian Ghiță.

14.23: Procurorii anticorupție au extins, marți, urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este cercetat şi Victor Ponta. Deputatul este acuzat că ar fi folosit cu rea-credinţă creditul unei firme, potrivit News.ro.

La ieșirea de la sediul DNA Ploiești, deputatul Sebastian Ghiţă a precizat că „a fost o chestiune procedurală (…). A fost o extindere a urmăririi penale”.

Întrebat care sunt noile acuzaţii pe care i le aduc procurorii, deputatul a refuzat să spună de ce infracţiuni este acuzat, precizând doar că este vorba despre „chestiuni din astea de campanie electorală şi utilizarea banilor în campania electorală”. 

Totodată, el a fost întrebat dacă este vorba despre mailuri ale Laurei Codruţa Kovesi. Astfel, el a răspuns că „nu e atât de băgată doamna Kovesi în Black Cube, la nivel funcţional, dar nu e treaba mea să vă spun ce investighează şi ce lucruri ştiu sau nu ştiu procurorii de la DIICOT”.

Surse judiciare au declarat că procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele lui Sebastian Ghiţă pentru infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii. Astfel, Ghiță este acuzat că ar fi dispus să fie scoşi bani din societatea comercială Media Fantasy, din care ar fi fost făcute plăţile pentru vizita fostului premier britanic Tony Blair.

———–

Deputatul Sebastian Giță s-a prezentat, marți dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești. El a adus procurorilor două bufnițe din antimoniu, pe care susține că le-a primit cadou de la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, drept „simbol al prieteniei ei”, informează Ziarul Incomod.

„Mi-am adus aminte că la una dintre vizite mi-a făcut cadou (Kovesi — n.r.) niște bufnițe și pentru că suntem în dosarul cu domnul Portocală (procurorul Mircea Negulescu), cu denunțătorul Vampir, cu denunțătoarea Sexi, cu Toni Blair, m-am gândit și eu că bufnițele pe care mi le-a făcut cadou atunci pot să i le dau înapoi, că am văzut eu la Vanghelie și la Geoană că au dat ceasurile înapoi la DNA și nu au mai avut nicio problemă. Astea au fost bufnițele pe care mi le-a dat cadou doamna Kovesi atunci. Erau două bufnițe lipite, simbol al prieteniei, și devreme ce lucrurile s-au schimbat și s-au transformat, m-am gândit să-i aduc bufnițele înapoi”, a precizat Sebastian Ghiță, la sediul DNA.

Întrebat când a primit bufnițele, el a răspuns că Laura Codruța Kovesi i le-a adus cadou într-o vizită efectuată la domiciliul lui.

„Într-o zi când a venit la mine acasă mi-a adus bufnițele astea și acum vreau să-i duc bufnițele, să i le trimită domnul Portocală înapoi. (…) Dânsa știe dacă mi le-a adus cadou sau nu. Sunt convins că nu o să-i pice bine gestul meu, dar asta simt eu, că trebuie să-i dau bufnițele înapoi”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță a fost citat să dea explicație în fața procurorilor anticprupție, în dosarul finanțării vizitei lui Tony Blair în România, în care deputatul este urmărit penal pentru spălare de bani. În acest dosar s-au mai prezentat la sediul DNA Ploiești Ionuț Iordăchescu, cunoscut drept interpus al lui Ghiță în mai multe societăți, și Sorin Chirilă, vărul soției lui Sebastian Ghiță, de asemenea cunoscut ca interpus al acestuia din urmă.

Omul de afaceri Sorin Chirilă, văr al soţiei parlamentarului ar fi fost împuternicit pe conturile personale ale lui Ghiţă şi ar fi funcţia de salariat asociat sau administrator în mai multe societăţi comerciale despre care anchetatorii presupun că erau controlate de Ghiţă, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de News.ro.  În jurul orei 10.00, la sediul DNA a venit şi Ionuţ Iordăchescu, care la fel ca Sorin Chirilă, a refuzat să răspundă oricărei întrebări referitoare la calitatea în care a fost chemat sau la implicarea sa în dosarele de corupţie.

Ionuţ Iordăchescu este angajat al firmei Asesoft, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, despre care anchetatorii presupun că ar fi controlate prin interpuşi de către Sebastian Ghiţă. Surse judiciare spun că atât Sorin Chirilă, cât şi Ionuţ Iordăchescu au fost chemat pentru a fi audiaţi în dosarul în care fostul premier Victor Ponta este cercetat în legătură cu invitarea lui Tony Blair în România, în 2012.

 

 

 

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă