5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: Un virus nou pe Facebook te trimite spre clipuri video false...

FOTO: Un virus nou pe Facebook te trimite spre clipuri video false și îți infectează calculatorul. Vezi cum arată

Recent, a fost descoperit un nou virus pe rețeaua de socializare Facebook. Acesta a fost creat de un cybercriminal numit schwarzback, cu adresa IP din Turcia. Autoritățile sunt în alertă după ce virusul acestuia a reușit să infecteze în Turcia și in alte țări din Sud-Est-ul Europei sute de mii de calculatoare. Numai în Turcia, la lansarea lui pe net a infectat 10.000 de calculatoare în doar o oră, potrivit hotforsecurity.com.

Virusul, odată intrat în sistem, postează mesaje în numele victimei, în care etichetează random până la 20 de prieteni din listă. Odată infectat calculatorul sau laptopul, indiferent de sistemul de operare folosit, Windows 7 sau 8, pe wall-ul utilizatorului cu sistem virusat va fi afișat un preview al unui clip video sexy.

Prietenii care se află tăguiți în clip și dau click sunt direcționați către un site unde va rula un clip cu conținut erotic care sugerează că protagonistul ar fi prietenul care a trimis clipul video. Pentru continuarea vizionării însă, cei care au conturi de facebook trebuie să descarce un codec/plugin cu nume turcesc “unluVideoalari – Olay Görüntüler! Bu görüntüler ilk defa internette.” Nu instalați acel pluging pentru că sistemul va fi infectat!

Există și o altă variantă mult mai agresivă a virusului care  directioneaza pe o pagina cu titlul Facebook – Video Special și mesajul ‘Missing Player! Please add Video Resumer to watch this video’. Vi se va cere instalarea extensiei ‘Video Resumer’ pentru Google Chrome. Nu instalați!

Odata rulat acest malware de tip troian, acesta va crea fisierul C:Documents and SettingsUserApplication DataChromium.exe, care va rula odată cu Windows-ul, va anula registrii din antivirusul dumneavoastră și, în în plus se vor face conexiuni spre alte adrese de transfer de date și descărcarea unor alti viruși și mai agresivi, care vor clona datele de siguranță de acces de la conturile voastre de social media și nu numai.

Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă