27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un copil de 3 ani şi un tânăr de 19 ani,...

FOTO. Un copil de 3 ani şi un tânăr de 19 ani, ascunşi de părinţi în mijloace de transport

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat două persoane, un copil în vârstă de 3 ani şi un adolescent de 19 ani, ascunse în două mijloace de transport de către părinţii acestora, care intenţionau să le scoată ilegal din România pentru că nu aveau documente de călătorie.

Miercuri dimineață, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, într-un microbuz care efectueaza curse internaţionale, cetăţenii români Giolgau S. şi Lavinia S., în vârstă de 29, respectiv 24 de ani, domiciliaţi pe raza jud. Dolj.

Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la faptul că una dintre persoanele din mijlocul de transport ar ascunde ceva pe banchetă, sub o pătură. În consecinţă s-a efectuat un control fizic al autovehicului, ocazie cu care a fost depistat ascuns un minor, în vârstă de 3 ani.

Din declaraţia persoanelor din mijlocul de transport şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoana ascunsă este copilul Laviniei S. şi Giolgau S. Cei doi intenţionau să-l ducă cu ei în Spania şi au recurs la această metodă deoarece minorul un avea documente de călătorie.

De asemenea, miercuri seara, în jurul orei 21.00, la acelaşi punctul de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Garoafa C., în vârstă de 37 ani, conducând un autoturism marca „Opel”, înmatriculat în România.

La controlul fizic efectuat asupra mijlocului de transport, s-a găsit în portbagajul autoturismului, ascuns sub pături şi perne, un tânăr în vârstă de 19 ani din România, Crinu C.

Din declaraţia persoanelor şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoana ascunsă este copilul Garoafei C. Aceasta a mai declarat că intenţiona să-l ducă pe tânăr în Spania şi a recurs la această metodă deoarece nu avea documente de călătorie şi procură notarială din partea tatălui.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetarea părinţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar Crinu C. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 

Cele mai citite

Autoritățile vamale ucrainiene se pregătesc să pună embargo pe petrolul românesc

Nebunia petrolului rusesc a ajuns să afecteze și firmele românești care exportă produse petroliere în Ucraina. Un grup de magnați ucrainieni, grupați în compania...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

Selecționerul Ucrainei se declară învins: “România este o echipă bună”

Serhi Rebrov, selecționerul naționalei de fotbal a Ucrainei, a reacționat după înfrângerea suferită cu 3-0 împotriva României la debutul în Grupa E de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă