21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO UIMITOR Propunerea unui român pentru BMW! Ţi-ar plăcea să arate aşa...

FOTO UIMITOR Propunerea unui român pentru BMW! Ţi-ar plăcea să arate aşa BMW M9 Roadster?

BMW M9 Roadster ar putea fi unul dintre viitoarele modele pe care bavarezii le vor lansa pe piaţă, însă deocamdată el există doar sub forma unor imagini pe calculator. Cele mai noi propuneri pentru viitorul M9 vin chiar din partea unui român pasionat de designul auto.

Vezi în galeria de mai sus cum arată bolidul, în versiune coupe şi decapotabilă.

Răzvan Radion are 25 de ani şi este pasionat de domeniul auto, mai exact de designul auto, de când se ştie. A copilărit în Tulcea, iar de când a venit în Capitală „a trecut la un nivel mai avansat”. Petrece multe ore pe zi, în faţa calculatorului, dând formă unor modele futuriste pe care doar el şi le poate imagina sau studiind lucrări din domeniu. 

Mai întâi a conceput versiunea coupe, cea de culoare roşie. „Am încercat o abordare complet nouă, apropiată mai de grabă de bolizii italieni,” declară el pentru România liberă.

În schimb, atunci când vine vorba de ultima sa creaţie, decapotabila albastră, spune că pe acest model l-a adus într-o zonă mai apropiată de BMW, respectând într-o mai mare măsură imaginea de marcă a bavarezilor. Din acest punct de vedere, cel de-al doilea model imaginat de el are forme cu linii mai drepte, tipice pentru BMW, ce pot fi observate mai ales la partea din faţă.

Întrebat de ce a ales marca BMW pentru primele sale creaţii el spune că este o marcă foarte populară şi totodată una care naşte uneori controverse legat de designul modelelor sale. „Este foarte greu să mulţumeşti pe toată lumea. Ei sunt foarte conservatori şi reuşesc să menţină o anumită continuitate (n.r. o trăsătură generală a producătorilor germani). Apreciez acest lucru şi am o mare consideraţie faţă de ei,” mai spune Răzvan.

În cazul în care BMW M9 va deveni o realitate Răzvan are şi câteva sfaturi pentru cei de la BMW. „Probabil dacă s-ar ajunge vreodată la construcţia lui, mi s-ar părea eficient ca măcar partea decapotabilă să fie produsă din fibră de carbon, pentru a nu lua prea mult în greutate. Şi deoarece este compusă din multe segmente, ar putea deveni mai sensibilă în anumite situaţii, astfel încât şasiul va trebui să fie foarte rigid. Pe partea de motorizare cred că un V8 ar fi mai mult decât suficient pentru scopul cu care o văd eu, o maşină confortabilă pentru drum lung.”

Vezi şi FOTO NOUL Mercedes GLA Concept, crossoverul compact în premieră la Shanghai. Vezi cum arată!

Răzvan Radion are în plan o viitoare propunere de design, de această dată pentru Lamborghini. El spune că va fi ceva nou, ceva care va păstra proporţiile unui Lambo, însă va aduce un plus de noutate. Numele pentru viitorul bolid, care va fi terminat peste circa două luni, nu poate fi unul mai potrivit, Lamborghini Desertor

El spune că un astfel de proiect este foarte minuţios şi necesită un timp îndelungat, chiar dacă pare simplu de realizat. Răzvan o urmat studii în domeniul artei, însă cunoştinţele de design auto le-a dobândit din pură pasiune. El şi-ar dori foarte mult să ajungă să fie recrutat de o casă de design sau de marii producători auto.

Noi am urmărit proiectele sale pe portalul său şi poate că nu este Răzvan un designer profesionist, însă cu siguranţă le-ar putea face nişte propuneri interesante celor care se ocupă de aspectul maşinilor pe care le conducem. Vouă cum vi se pare BMW-ul lui Răzvan Radion?

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă