22.1 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO Suzuki Swift primeşte un facelift, modificări minore pentru hatchback-ul vândut în...

FOTO Suzuki Swift primeşte un facelift, modificări minore pentru hatchback-ul vândut în 3 milioane unităţi

Suzuki a lansat pe internet, din greşeală, primele imagini cu faceliftul adus modelului de succes Swift. Modificările pe care le primeşte modelul subcompact japonez sunt minore, potrivit imaginilor de pe siteul belgian suzuki.be.

Suzuki mizează pe o uşoară restilizare a lui Swift, având în vedere că primele două generaţii ale acestui model, lansat în 2004, au fost un succes comercial. În luna ianuarie a acestui an Swift a depăşit pragul de trei milioane exemplare vândute la nivel mondial.

Câteva modificări, menite să actualizeze modelul, sunt vizibile la nivelul aspectului exterior al maşinii. Introducerea luminilor de zi, cu tehnologie LED, sub formă de bumerang, sau oglinzile care au primit lumini semnalizatoare pe capace, sunt dotări tot mai prezente pe modelele noi, dar care au un impact puternic asupra aspectului maşinii japoneze. Mutarea luminilor de semnalizare de pe aripi pe oglinzi este specifică mai ales modelelor premium. 

Hatchback-ul a primit o nuanţă nouă, auriul, care îi conferă o notă de eleganţă. Alte modificări majore nu mai sunt întâlnite nici la exterior, nici la interiorul maşinii, care pare neatins de designeri. De asemeni sub capotă motoarele au rămas aceleaşi, Swift fiind propulsat de un motor de 1,2 litri pe benzină, care produce 94 CP şi unul diesel, de 1,3 litri, cu 75 CP.

Cel mai eficient este motorul diesel, care, conectat la o cutie de viteze manuală în cinci trepte, înregistrează un consum de 4,2 l/100 km şi emisii de CO2 de 109 g/km. Opţională pentru motorizarea pe benzină este şi o cutie de viteze automată în patru trepte.

Swift este unul dintre modelele de pe piaţă care nu au nevoie de prea multe modificări pentru a rămâne în pas cu ultimele tendinţe, dat fiind succesul înregistrat pe piaţă. Faceliftul minor al maşinii va fi prezentat cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie.

Suzuki Swift a primit în 2012 distincţia „Maşina Anului” în Noua Zeelandă. Hatchback-ul a fost lansat în premieră în 2004 iar în scurt timp a început să fie produs şi în afara Japoniei, în ţări precum China, India, dar şi Ungaria (pentru distribuţia în Europa).

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă