22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialFOTO SPECTACULOASE Orient Express, cel mai luxos tren din lume, a ajuns...

FOTO SPECTACULOASE Orient Express, cel mai luxos tren din lume, a ajuns în România

Orient Express-ul, cel mai vestit tren din Europa, a sosit, luni, la ora 14.20, în Capitală, la Gara de Nord, potrivit unui comunicat al CFR Călători, informează Agerpres.

Celebrul tren parcurge o dată pe an ruta Paris – Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre îndepărtatul Istanbul. Trenul, compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite.

În 2012, trenul tranzitează România în perioada în 3 şi 8 septembrie, oprind luni dimineaţă, la Sinaia, iar luni după-amiază în Bucureşti. Marţi, de la ora 9.00, îşi va continua călătoria spre Istanbul. Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria.

Orient Express se întoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind în Bucureşti Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ cinci ore în Sinaia.

Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an (din 2000 şi până în prezent), călătoria cu acest tren special comandat, pe ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – Bucureşti – Varna – Istanbul – Bucureşti – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneţia.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă