25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO şi VIDEO. Incredibil: în ce va investi Real Madrid 1 miliard...

FOTO şi VIDEO. Incredibil: în ce va investi Real Madrid 1 miliard de dolari

Clubul spaniol de fotbal Real Madrid va construi o staţiune sportivă în valoare de 1 miliard de dolari în Emiratele Arabe Unite. Complexul sportiv va fi amplasat pe o insulă artificială în largul coastei emiratului Ras al-Khaimah, unul dintre cele şapte state printre care se află Abu Dhabi şi Dubai, relatează revista Forbes în ediţia online.

Proiectul include un stadion cu o capacitate de 10.000 de locuri amplasate cu vedere la mare, un parc tematic, un yaht club, precum şi un hotel de lux cu 450 de camere.

Construirea complexul de 50 de hectare se va încheia în ianuarie 2015 şi va atrage aproximativ un milion de vizitatori în acelaşi an.

Conform calculelor, din punct de vedere financiar, construirea complexului sportiv va fi foarte profitabilă. Real Madrid are peste 300 de milioane de fani în întreaga lume, jumătate dintre aceştia fiind din Asia. Emiratele Arabe Unite reprezintă un adevărat nod turistic aflat între Europa şi Asia.

„Vrem să transformăm această splendidă parte a lumii într-un loc care să-i facă pe oamenii de diferite naţionalităţi să se unească prin fascinaţia pentru sport, pentru fotbal şi pentru Real Madrid”, a declarat preşedintele clubului spaniol, Florentino Perez.

Directorul executiv al proiectului, Louis-Armand de Rouge, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă: „Singura problemă cu care ne-am putea confrunta este legată de selectarea investitorilor. Nu este vorba despre bani, ci despre cine va participa, deoarece există, deja, o mulţime de investitori care vor să achiziţioneze cea mai mare parte a proiectului”.

Proiectul va fi finanţat şi de către Guvernul emiratului Ras al-Khaimah.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă