16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Renault lansează conceptul Initiale Paris. Ce înseamnă "premium a la francaise"

FOTO Renault lansează conceptul Initiale Paris. Ce înseamnă “premium a la francaise”

Renault lansează la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul “Initiale Paris”, care prefigurează viitoare generaţie a modelului Renault Espace. Propunerea pentru viitorul monovolum nu este doar un concept ci o ultimă etapă a unui ciclu mai amplu prin care Renault a lansat nu mai puţin de şase concepte.

Initiale Paris este cel de-al şaselea concept lansat de francezi în cadrul unui ciclu de reîntinerire a întregii flote de vehicule. Astfel conceptul lansat la Frankfurt se alătură prototipurilor: DeZir, Captur, R-Space, Frendzy, Twin’Z/Twin’Run. Fiecare dintre acestea a dat naştere sau a influenţat într-o oarecare măsură noile modele lansate Renault.

“Initiale Paris este a şasea maşină concept a strategiei de design Renault. Ea prefigurează Renault Espace într-o versiune Initiale Paris care evocă viziunea Renault asupra segmentului premium”, declară Laurens van den Acker, director pentru design industrial Renault.

Conceptul prezentat de Renault are o lungime de 4,85 metri, din punct de vedere al dimensiunilor fiind asemănătoare cu un alt concept lansat la Frankfurt, Jaguar C-X17, cu toate că vorbim despre clase diferite. Conform companiei conceptul îmbină: dinamismul unei berline, datorită “calandrului cu linii ferme şi umerii solizi”, caracterul unui SUV, având în vedere poziţia de condus sau roţile de 22 inci şi luminozitatea unui monovolum, ceea ce o face o soluţie bună pentru călătoriile lungi în vacanţe.

Modelul se remarcă la nivel estetic prin elementele de tip fagure, care creează o continuitate între exterior şi interior, pavilionul din aluminiu şi plexiglas, jocul de lumini din habitaclu, inserţiile din lemn sau aluminiu, toate acestea oferind o viziune “premium a la francaise”. Interiorul se încadrează în stilul minimalist, însă cel mai probabil în cazul viitorului Espace, acest stil va fi înclocuit cu ergonomia.

Vezi aici cum arată şi celelalte lansări de la Salonul Auto de la Frankfurt

Inovaţie şi sub capotă

Motorul concept este un dCi de 130 CP ce dezvoltă un cuplu de 400 Nm şi despre care Renault spune că are un consum cu 25% mai redus, respectiv emisii CO2 cu 40% mai puţine. Prin sistemul de propulsie de pe Initiale Paris Renault explorează două direcţii, precum tehnologia twin-turbo (cu motoare care intră în funcţiune la diferite regimuri de turaţie) sau comanda shift-by-wire pentru cutia de viteze EDC, împrumutată din Formula 1.

Renault anunţă că acest concept pune printre altele accentul mai ales pe comunicarea între pasageri. “Initiale Paris este o maşină cu şase locuri. Toţi pasagerii sunt răsfăţaţi. Discuţiile şi schimburile se desfăşoară cu seninătate”, declară Miguel Angel Sanchez, designer în cadrul Renault.

 

 

 

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă