10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Renault lansează conceptul Initiale Paris. Ce înseamnă "premium a la francaise"

FOTO Renault lansează conceptul Initiale Paris. Ce înseamnă “premium a la francaise”

Renault lansează la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul “Initiale Paris”, care prefigurează viitoare generaţie a modelului Renault Espace. Propunerea pentru viitorul monovolum nu este doar un concept ci o ultimă etapă a unui ciclu mai amplu prin care Renault a lansat nu mai puţin de şase concepte.

Initiale Paris este cel de-al şaselea concept lansat de francezi în cadrul unui ciclu de reîntinerire a întregii flote de vehicule. Astfel conceptul lansat la Frankfurt se alătură prototipurilor: DeZir, Captur, R-Space, Frendzy, Twin’Z/Twin’Run. Fiecare dintre acestea a dat naştere sau a influenţat într-o oarecare măsură noile modele lansate Renault.

“Initiale Paris este a şasea maşină concept a strategiei de design Renault. Ea prefigurează Renault Espace într-o versiune Initiale Paris care evocă viziunea Renault asupra segmentului premium”, declară Laurens van den Acker, director pentru design industrial Renault.

Conceptul prezentat de Renault are o lungime de 4,85 metri, din punct de vedere al dimensiunilor fiind asemănătoare cu un alt concept lansat la Frankfurt, Jaguar C-X17, cu toate că vorbim despre clase diferite. Conform companiei conceptul îmbină: dinamismul unei berline, datorită “calandrului cu linii ferme şi umerii solizi”, caracterul unui SUV, având în vedere poziţia de condus sau roţile de 22 inci şi luminozitatea unui monovolum, ceea ce o face o soluţie bună pentru călătoriile lungi în vacanţe.

Modelul se remarcă la nivel estetic prin elementele de tip fagure, care creează o continuitate între exterior şi interior, pavilionul din aluminiu şi plexiglas, jocul de lumini din habitaclu, inserţiile din lemn sau aluminiu, toate acestea oferind o viziune “premium a la francaise”. Interiorul se încadrează în stilul minimalist, însă cel mai probabil în cazul viitorului Espace, acest stil va fi înclocuit cu ergonomia.

Vezi aici cum arată şi celelalte lansări de la Salonul Auto de la Frankfurt

Inovaţie şi sub capotă

Motorul concept este un dCi de 130 CP ce dezvoltă un cuplu de 400 Nm şi despre care Renault spune că are un consum cu 25% mai redus, respectiv emisii CO2 cu 40% mai puţine. Prin sistemul de propulsie de pe Initiale Paris Renault explorează două direcţii, precum tehnologia twin-turbo (cu motoare care intră în funcţiune la diferite regimuri de turaţie) sau comanda shift-by-wire pentru cutia de viteze EDC, împrumutată din Formula 1.

Renault anunţă că acest concept pune printre altele accentul mai ales pe comunicarea între pasageri. “Initiale Paris este o maşină cu şase locuri. Toţi pasagerii sunt răsfăţaţi. Discuţiile şi schimburile se desfăşoară cu seninătate”, declară Miguel Angel Sanchez, designer în cadrul Renault.

 

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă