19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO Premieră mondială: NOUL Icona Vulcano, rival asiatic de 950 CP pentru...

FOTO Premieră mondială: NOUL Icona Vulcano, rival asiatic de 950 CP pentru McLaren P1 sau LaFerrari

Icona Vulcano este una dintre vedetele Salonului Auto de la Shanghai 2013. Noul bolid de 950 CP este, după cum îi spune şi numele, cu adevărat exploziv, urmând să producă un mic seism pe piaţa maşinilor supersport. Deocamdată este în fază de concept, însă urmează să intre în producţia de serie în China.

Vezi în galeria foto de mai sus cum arată bolidul.

Icona este un nou brand de maşini supersport, fondat în 2010 în Shanghai, modelul Vulcano fiind prima lansare a companiei asiatice pe piaţa auto. Icona Vulcano arată că are ambiţii foarte mari, ţintind la segmentul de piaţă ocupat de modele exclusiviste precum McLaren P1 sau Ferrari LaFerrari. Având în vedere rădăcinile europene, zonă considerată leagăn al maşinilor supersport, dar şi performanţele sale uimitoare noul model poate porni cu fruntea sus în lupta din clasa sa.

Icona Vulcano va fi oferit în două versiuni hibride. “H-Turismo” este cea mai puternică şi are tracţiune pe faţă. Un motor de 6 litri, V12, combinat cu unul electric de 160 CP, dezvoltă în total 950 CP, ceea ce îi permite bolidului să atingă 100 km/h în mai puţin de 3 secunde. Viteza maximă este cifrată la 350 km/h.

“H-Competizione” este varianta cu tracţiune integrală. Sub capotă motorul V12 este înlocuit cu unul mai mic, V6. Acesta, împreună cu două motoare electrice care angrenează puntea spate, ajunge la o putere totală de 870 CP. Acceleraţia până la 100 km/h va fi realizată cu aproximativ 0,1 secunde mai lent decât în cazul primei versiuni.

Vezi şi FOTO NOUL Ford Escort, legenda a fost reînviată… în CHINA! Vezi cum va arăta berlina

Aspectul lui Icona Vulcano va produce probabil un impact puternic asupra celora care vor întâlni modelul în trafic. Cu două locuri, coupe-ul are 4,45 m lungime, iar caroseria sa este făcută din fibră de carbon cu panouri de aluminiu. Aerodinamica sa dar şi aspectul său sportiv fac din Icona Vulcano un rival pe cinste pentru bolizii europeni.

Modelul a fost creat de specialiştii Icona, unii dintre ei cu o vastă experienţă în producţia de bolizi din Europa. Fondatorii companiei sunt Gigi Teresio, din partea Tecnocad Progetti şi Samuel Chuffart, Cecomp, ambii cu o experienţă importantă în industria auto. Marca Icona a fost creată în special pentru a concura cu nume mari pe segmentul maşinilor supersport de pe pieţele asiatice, acolo unde astfel de modele au vânzări din ce în ce mai mari. Dacă va ajunge şi în Europa urmează să aflăm.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă