30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO Noul BMW Seria 4, coupe german cu trăsături supersport. Vezi cum...

FOTO Noul BMW Seria 4, coupe german cu trăsături supersport. Vezi cum arată

BMW a lansat primele imagini oficiale cu noul Seria 4, o continuare a lui BMW Seria 3 coupe. Modelul va fi lansat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie, după ce la începutul anului el a fost prezentat la Detroit sub formă de concept.

Nemţii au revenit la propria regulă care spune că fiecare model BMW sportiv poartă un număr par, astfel că versiunea coupe a lui Seria 3 va fi poziţionată drept un model diferit în gama bavarezilor. Deşi a fost anunţat drept un model nou, Seria 4 păstrează destule trăsături ale berlinei de clasă medie, Seria 3.

Seria 4 este construit pe platforma berlinei Seria 3, însă beneficiază de o serie de modificări care accentuează caracterul sportiv al maşinii, spre exemplu botul mai lat sau garda la sol mai joasă. Faţă de Seria 3 coupe, pe care o înlocuieşte, modelul este mai lat cu 43 mm, până la aproximativ 1,83 m, mai lung cu 26 mm, până la 4,64 m şi mai jos cu 16 mm, înălţimea actuală ajungând la 1,36 m. Această creştere în dimensiuni duce şi la o masă totală mai mare, modelul fiind mai greu cu circa 30 kg.

Vezi şi Lansare BMW Seria 4, concept

La nivel stilistic Seria 4 preia unele elemente prezente pe Seria 3 GT, care definesc noua imagine de marcă a BMW, cum ar fi botul cu farurile ce par să vină ca o continuare a grilei radiatorului. De asemeni coupeul a primit spoilere noi atât pentru faţă, cât şi pentru spate. Valenţele de maşină de curse, de pe conceptul de la Detroit, precum gurile de evacuare mari, incluse în spoilerul decupat, acum nu se mai regăsesc pe versiunea de serie, modelul având un aspect mai cuminte dar mai bine adaptat la limbajul vizual al gamei BMW.

Seria 4 va fi propulsată tot de motoare turbo, ca şi modelul pe care îl înlocuieşte, iar la momentul lansării pe piaţă, în octombrie, va beneficia de trei versiuni de motorizare. Cel mai puternic motor, disponibil pe modelul de top 435i, are o capacitate de 3 litri, şase cilindri şi dezvoltă o putere de 306 CP. Celelalte două vor fi un motor pe benzină, în patru cilindri, cu 246 CP (428i) şi un turbodiesel de 184 CP (420d). Seria 4 va avea standard o cutie de viteze manuală, în şase trepte şi una opţională, automată, cu opt trepte.

Lunile de după lansare vor mai aduce trei motoare noi în gama de propulsoare a Seriei 4, printre care şi un motor diesel cu şase cilindri, de 3 litri, care va avea două versiuni: una cu circa 260 CP şi una cu 313 CP. Modelele dotate cu dieselul în şase cilindri vor avea standard cutia de viteze automată.

Performanţele lui Seria 4 plasează coupeul german pe terenul altor conaţionali. Versiunea 435i este cea mai rapidă, atingând 100 km/h în doar 5,1 secunde. Cel mai eficient motor este cel de pe 420d, cu emisii de doar 121 g/km şi un consum de doar 3,83 l/100 km.

Seria 4 va avea o competiţie puternică din partea unor modele precum Audi A5 sau Mercedes Clasa C coupe. În timp ce preţurile pentru Europa încă nu au fost confirmate, în Anglia se pare că noul model va fi mai scump decât ultima generaţie Seria 3 coupe. Despre impactul modelului pe piaţă vom putea vorbi abia la începutul anului viitor, însă mişcarea celor de la BMW privind mutarea versiunii coupe din gama Seria 3 într-o nouă Serie, nu poate fi decât una cu un impact pozitiv pe termen lung, ajutând la dezvoltarea şi înnoirea flotei.

Cele mai citite

170 de români au așteptat zece ore pe aeroportul din Antalya după ce s-a stricat avionul care urma să-i aducă acasă

170 de turiști români au așteptat peste zece ore pe aeroportul din orașul Antalya (Turcia), după ce avionul la care cumpăraseră bilete, care urma...

Babasha, despre Corina Bud: “Nu stă cu mine în studio!”

Continuă scandalul în online între Corina Bud și Babasha, artistul de manele invitat de trupa Coldplay pe scenă, la Național Arena. Vlad Babașa, cunoscut drept...

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă