7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Noua Toyota Prius, primele imagini cu a patra generație. Hibrida japoneză,...

FOTO. Noua Toyota Prius, primele imagini cu a patra generație. Hibrida japoneză, mai agresivă

Toyota Prius a ajuns la cea de a patra sa generație, iar primele imagini și informații au fost deja prezentate de către producătorul japonez înaintea premierei mondiale pe care modelul hibrid o va avea la Salonul Auto de la Frankfurt.

Noua Toyota Prius vine atât cu modificări majore la nivelul design-ului, cât și cu îmunătățiri la capitolul tehnic. Cu un aspect mai agresiv, în care liniile japoneze par acum a fi mai tăioase, asemenea unor săbii de samurai, Prius primește un plus de sportivitate. Pentru un comportament pe șosea mai dinamic centrul de greutate a fost coborât, iar șasiul este cu 60% mai rigid, astfel că au fost folosite oțeluri mai dure.

Citește și FOTO. Noul Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV din lume. Cum arată modelul propulsat de un monstruos W12

Dimensiunile au fost și ele modificate, Prius fiind acum cu 6 cm mai lungă decât generația anterioară, cu 1,5 cm mai lată și cu 2 cm mai joasă. Japonezii au încercat ca prin utilizarea platformei TNGA la construcția noului model să ofere o poziție de condus cât mai apropiată de cea din sportiva Toyota GT86. 

Prius a primit un upgrade al pachetului TSS (Toyota Safety Sense), în care se regăsesc sisteme ca detecţia pietonilor, asistenţă la părăsirea involuntară a benzii de circulaţie cu intervenţie asupra direcţiei, cruise control adaptiv sau fază lungă adaptivă automată. De asemenea suspensiile cu două brațe oferă un comportament mai bun al trenului de rulare pe suprafețele cu denivelări.

Selectorul de trepte de viteze este poziționat acum pe bord și are forma unui joystick. În apropierea sa se află și ecranul multimedia și sistemul de control al climei.

Citește și FOTO. NOUL Renault Megane, primele imagini oficiale cu a patra generație. Cu cine seamănă compacta franceză

Sub capotă au fost aduse îmbunătățiri sistemului de propulsie, astfel că motorul termic are acum o eficienţă cu peste 40% mai mare, iar consumul general a fost diminuat cu 10%, devenind astfel cel mai economic propulsor din clasa sa.

La 20 de ani de existență, Toyota Prius este cel mai popular model hibrid din lume. Din 1997 și până în prezent au fost lansate 4 generații. Mai multe informații vor fi făcute publice în preajma premierei de la Frankfurt.

Citește și NOUL Hyundai Tucson, lansat în România. Ce prețuri are și cum arată SUV-ul coreean

 

 

 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă