12.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialFOTO: Mister, conspirație și APOCALIPSĂ. Ce se află în interiorul GROPII GIGANTICE...

FOTO: Mister, conspirație și APOCALIPSĂ. Ce se află în interiorul GROPII GIGANTICE care a apărut din senin în Siberia

În peninsula Yamal din Siberia a apărut, în 2014, un crater imens care a dat naștere nu doar unei priveliști desprinse din filmele SF, ci și teoriilor conspirației sau profețiilor despre Apocalipsă.

În presă și pe Internet au fost vehiculate mai multe variante: explozia unei pungi cu gaze, o rachetă prăbușită, căderea unui meteorit sau, evident, prezența în zonă a unor extratereștri.

Citește și: FOTO: Cum arată, în prezent, teribilul LAGĂR SOVIETIC Rummu și ce fac estonienii printre ruine

Siberian Times a publicat, însă, un fotoreportaj cu imaginile surprinse de prima expediție de cercetători care a analizat interiorul craterului.

Potrivit cercetătorilor, craterul are o adâncime de aproximativ 70 de metri, iar forma sa fiind mai degrabă ovală decât circulară.

“Suntem convinși că este vorba despre un fenomen natural, dar mai trebuie să facem o serie de studii pentru a stabili cauzele cu exactitate. Forma craterului este mai degrabă ovală, ceea ce îngreunează calculele privind diametrul exact. Potrivit estimărilor actuale, ar avea vreo 30 de metri”, a declarat Andrei Plekhanov, specialist în cadrul Centrului de Stat pentru Cercetări Arctice.

Citește și: FOTO: Mister, conspirație și APOCALIPSĂ. Ce se află în interiorul GROPII GIGANTICE care a apărut din senin în Siberia

Deși specialiștii nu au reușit să coboare până pe fundul craterului, ei au descoperit prezența unui lac înghețat în interior.

“Craterul este umplut cu gheață în proporție de 8%, iar pe pereți se poate observa cum se topește gheața și se scurge. Am luat mostre de sol și gheață, pe care le vom analiza în laborator. Ce putem spune cu certitudine, în acest moment, este că s-a format relativ recent, în urmă cu an sau doi, sub acțiunea unor factori interni, ce au afectat permafrostul.

Ultimele două veri au fost călduroase pentru regiunea Yamal și, probabil, există o legătură. Dar trebuie să mai facem studii și teste pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat”, a adăugat  Andrei Plekhanov.

Aflați, din GALERIA FOTO de mai sus, ce se află în interiorul gropii gigantice care a apărut din senin în Siberia. 

Citește și: FOTO: Cum arată și cum se antrenează FEMEILE-RAMBO din China, pentru a deveni gărzi de corp

Cele mai citite

Afacerist prins drogat la volan și cu 400.000 de euro în mașină

Mădălin Costin, în vârstă de 38 de ani, a fost surprins de forțele de ordine conducând pe strada Unirii din centrul orașului...

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale legale

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativă şi teama...

Grindeanu veste bună despre construcția autostrăzii Pașcani- Suceava

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat joi Studiul de Fezabilitate al autostrăzii Pașcani- Suceava, anunță ministrul Sorin Grindeanu. Documentul fusese avizat săptămâna trecută...
Ultima oră
Pe aceeași temă