8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Iohannis, după vizita la sediul TNB: E o bijuterie, nu numai...

FOTO. Iohannis, după vizita la sediul TNB: E o bijuterie, nu numai pentru Bucureşti ci pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, sediul Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale”, care şi-a finallizat lucrările de recondiţionare, şeful statului afirmând că este o realizare deosebit de frumoasă şi o bijuterie nu numai pentru Capitală ci şi pentru România, relatează Mediafax

Şeful statului a fost primit la sediul Teatrului Naţional Bucureşti de către directorul instituţiei, Ion Caramitru, care i-a prezentat clădirea. 

“Este o realizare deosebit de frumoasă. Sunt impresionat şi cred că pot să îmi permit această evaluare, fiindcă în ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului românesc. Am fost în teatrul vechi, acum am văzut teatrul refăcut şi este o bijuterie şi nu numai pentru Capitală, este o bijuterie pentru România. Refolosirea, reutilarea multor spaţii a permis crearea unor săli care nu au existat înainte, săli cu un aspect foarte modernist, care vor fi căutate de mulţi regizori”, a spus preşedintele Iohannis.

Citește și: Dan Puric redeschide Sala Mare a Teatrului Național

Klaus Iohannis a subliniat că, ”odată redeschis în această formă, Teatrul Naţional Bucureşti va deveni un palat al culturii, nu numai teatru, ci un palat al culturii în adevăratul sens al cuvântului”.

Şeful statului a felicitat conducerea TNB, echipa care a lucrat la refacerea acestei clădiri, dar şi întreg teatrul, care a suportat un şantier de lucru, timp de mulţi ani.

Întrebat dacă va veni la un spectacol de teatru, preşedintele Klaus Iohannis a spus că va veni cu siguranţă şi că va stabili la ce piesă cu directorul Ion Caramitru.

Preşedintele Iohannis a participat, în timpul vizitei, şi la repetiţia spectacolului “Înşir’te mărgărite” al lui Dan Puric. Şeful statului le-a urat actorilor succes şi s-a fotografiat cu toată echipa teatrală, pe scenă.

De asemenea, președintele a postat și un mesaj pe Facebook în care a lăuda noua clădire a Teatrului Național din București (TNB). 

”În perioada comunistă, teatrul reprezenta un spațiu privilegiat în care libertatea de gândire reușea să supraviețuiască cenzurii. Pe scenă erau în plină afirmare marii noștri actori. Am vizitat cu emoție Sala Mare a Teatrului Național din București, care se redeschide publicului. Este o realizare excepțională, mult așteptată și onorează pe deplin tradiția strălucită a teatrului românesc”, a scris șeful statului pe Facebook. 

Citește și: FOTO. Modernizarea Teatrului Național București a fost finalizată

Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) a fost supus unor lucrări de reabilitare şi restaurare, în cadrul unei investiţii de aproximativ 60 de milioane euro, iar proiectul a pornit de la necesitatea consolidării antiseismice a clădirii.

TNB a fost inaugurat în luna noiembrie, în prezenţa conducerii instituţiei şi a mai multor oameni politici, directorul Ion Caramitru anunţând că, după recepţia lucrărilor, pe 30 noiembrie, şi probele tehnice, primul spectacol pus în scenă în Sala Mare renovată va fi realizat de Dan Puric.

Cele mai citite

O prietenie bănoasă! Beniamin Rus a monopolizat licitațiile din Bihor

În județul Bihor se derulează o frăție extrem de profitabilă între mult prea lăudatul bun gospodar Ilie Bolojan și afaceristul Beniamin Rus. Au trecut...

Doliu în sportul românesc! A murit fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu

Fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 46 de ani. Anunțul a fost făcut de Federaţia...

Se pregătește programul „Femeia Antreprenor 2024”. Condiții de accesare

Ministerul Economiei pregătește lansarea programului „Femeia Antreprenor” prin intermediul căruia sunt oferite granturi în valoare maximă de 200.000 lei/IMM. Programul are la dispoziție...
Ultima oră
Pe aceeași temă