9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialFOTO INEDITE: Cum arată şi cui aparţin cele 20 de PORTAVIOANE care...

FOTO INEDITE: Cum arată şi cui aparţin cele 20 de PORTAVIOANE care există astăzi în lume

În ciuda costurilor imense de fabricare şi de întreţinere ale unui portavion, marina americană consideră că nimic nu oferă mai multă siguranţă decât o astfel de navă propulsată de un dublu reactor nuclear.

Citeşte şi FOTO UIMITOARE: Cum arată colosul rusesc MD-160, cel mai mare ecranoplan construit vreodată!

Fostul Secretar al Apărării americane William Cohen a declarat că fără protavioane SUA are “mai puţin decât o voce, mai puţin decât o influenţă”.

Citeşte şi FOTO INEDITE: Prin ce oraşe trece şi cum arată în interior expresul TRANS SIBERIAN

Există, însă, şi voci care consideră că investiţiile într-un portavion sunt riscante, din moment ce un astfel de colos militar poate fi trimis pe fundul oceanelor, în timpul unui conflict militar, cu ajutorul unor atacuri aeriene şi maritime bine organizate, relatează businessinsider.com.

Citeşte şi FOTO: Cum se prăbuşea Occidentul în faţa Germaniei naziste în al II-lea RĂZBOI MONDIAL

Însă portavioanele vor continua să existe peste tot în lume, din moment ce SUA vor să înlocuiască vechea flotă cu portavioanele din clasa Ford, iar China vrea să-şi construiască o flotă similară.

Citeşte şi FOTO: Cum va arăta ONE WORLD TRADE CENTER, clădirea-minune a oraşului NEW YORK

Galeria de mai sus vă prezintă toate portavioanele care se află în dotările armatelor lumii. Daţi click pe fotografii pentru a le mări!

Cele mai citite

Fiul lui Eduard Novak, fost ministru al Sportului, implicat în accident

Edvard Novak, fiul cel mare al fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, a fost victima unui accident rutier, în timp ce se afla la...

PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...
Ultima oră
Pe aceeași temă