În deşertul Namib din sudul Namibiei se află oraşul-fantomă Kolmanskop.
Localitatea a găzduit, la un moment dat, aproximativ 1.000 de mineri, conform discoverafrica.com. Astăzi, doar turiştii cu un permis special pot intra în aşa-zisa „zonă interzisă”.
Povestea oraşului a început în 1908, când un muncitor pe nume Zacharias Lewala a găsit, în nisip, o piatră strălucitoare pe care a arătat-o supervizorului său August Stauch, conform newafricanfrontiers.com.
Cel din urmă şi-a dat seama imediat că locul respectiv era foarte bogat în diamante, iar zvonul s-a răspândit rapid în împrejurimi şi i-a determinat pe minerii germani şi pe aventurieri să se stabilească în regiune.
Citeşte şi FOTO: ORAŞELE MOARTE ale bătrânei EUROPE
Minerii au început construirea unui oraş pentru ei şi pentru familiile lor. Casele au fost construite în stilul german, iar oraşul Kolmanskop devenise un oraş prosper, conform businessinsider.com.
În localitate se afla un spital, o sală de bal, o centrală electrică, o şcoală, o piscină publică, un cazinou şi chiar o sală de bowling. În plus, Kolmanskop a fost primul oraş din regiunea Africii de Sud în care a fost folosit un aparat cu raze X.
Până la sfârşitul Primului Război Mondial, câmpul de diamante era aproape secat. În 1954, oraşul a fost complet abandonat. Casele care au rămas s-au umplut de nisip şi nu mai sunt vizitate decât de către turiştii care vin să vadă cu ochii lor oraşul-fantomă.
Galeria de mai sus vă oferă câteva imagini inedite realizate în Kolmanskop. Daţi click pe fotografii pentru a le mări!
Citeşte şi FOTO UIMITOARE: Cum arată URIAŞUL oraş-FANTOMĂ construit de chinezi în inima Angolei