Gastronomie franţuzească reinterpretată – cu influenţe din bucătăria românească și asiatică – în reţete foarte bune, un decor frumos şi un spaţiu relaxant – iată, pe scurt, restaurantul lui Sidia Sissoko, bucătarul-şef pe care nu aveați cum să nu îl remarcați dacă v-ați uitat la MasterChef.
„Norma“ e într-o zonă „de fițe“, dar e un local mai degrabă sincer și liniștit, unde nu e deloc deplasat să iei o masă de familie. Prețurile sunt de bun-simț în raport cu calitatea și inventivitatea preparatelor – de la 22-35 lei starterele, 40 de lei felurile bazate pe rață, 70 de lei cele cu vită. Vinurile încep de la 80 de lei.
Dar nu prețurile sunt cele care fac „Norma“ atractiv în primul rând, ci gusturile și atmosfera. Tartar de creveţi cu caju, mango și avocado – unul dintre cele mai bune din oraş –, ou „surpriză“ cu supreme de pui organic, parmezan și sos de ardei copt, pulpă de raţă confiată cu piure de morcov şi wasabi, berbecuţ cu paste cu şofran, migdale şi sos cu Porto, antricot de vită de Uruguay cu sos de vin roșu, ciuperci şi piure de mazăre, creier de viţel cu unt și capere – iată doar câteva exemple. Firește că sunt disponibile şi preparate cu peşte şi fructe de mare, salate şi deserturi apetisante.
Localul e amenajat confortabil, cu ferestre mari care permit iluminarea naturală, ghirlande de verdeață, lemn – ceea ce permite oricând o evadare din haosul cotidian specific zonei.
Fotografiile alăturate au titlu de prezentare și provin din portofoliul restaurantului.
Norma
Str. Teodor Iliescu, nr. 33, sector 1, București
Telefon: 021.233.90.79
Website: www.norma-fine-dining.ro
Facebook: www.facebook.com/restaurantNORMA
Mai multe recomandări pe www.citybest.ro