25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO: Firmele au susţinut designul la târgul de bijuterie Autor

FOTO: Firmele au susţinut designul la târgul de bijuterie Autor

Între 16 şi 17 noiembrie, Sala Dalles a găzduit târgul Autor, cel mai prestigios târg de bijuterie contemporană din România care, de la această ediţie, reunind pentru prima dată atât designeri români, cât şi şapte designeri străini, a devenit internaţional.

Având ca secţiuni Focus Designer, New Entry, International şi Design de Obiect, ediţia din acest an a târgului a sărbătorit evoluţia şi creativitatea în bijuteria contemporană printr-un eveniment la standarde internaţionale.

Amenajarea spectaculoasă a avut semnătura arhitectului Atilla Kim iar secţiunea “Recomandat de…” a fost susţinută de Maria Lucia Hohan, designerul vestimentar ale cărei creaţii au magnetizat Hollywoodul.

Conceptul de design al spaţiului expoziţional, unde artiştii şi-au expus cele mai recente creaţii de bijuterie contemporană – mesele designerilor, soclul statuii anti-kitch şi ansamblurile pentru direcţionarea vizitatorilor – au fost realizate din blocuri de zidărie YTONG.

Participarea la acest târg a demonstrat o dată în plus că aceste elementele de zidărie prezintă caracteristici care le recomandă şi pentru utilizări neconvenţionale.

YTONG poate fi o alegere optimă şi pentru ornamentări arhitecturale şi scenografii care sparg tiparele, deoarece este un material cu o greutate redusă, uşor de modelat şi montat. În plus culoarea albă, luminoasă, poate fi adaptată oricărui tip de interior.

Whirlpool România a făcut deasemenea parte din scenografia inedită a târgului. Două dintre gamele de top ale companiei americane de electrocasnice mari au putut fi admirate astfel într-un context neaşteptat.

Plitele iXelium şi hotele Art Gallery au completat portofoliul de piese de design al celui mai apreciat eveniment de bijuterie contemporană din România.

Tot la târg a fost lansat spaţiul de creaţie pentru copii Autor pentru Viitor., fapt ce are legătură cu crearea de deprideri la cei mici în domeniul creaţiei şi al bricolajului.

Copiii au participat la ateliere creative şi la transformarea unor obiecte simple, în obiecte însufleţite iar fiecare şi-a putut crea propria bijuterie care a fost autentificată pe loc ca şi Design de Ispravă.

Un alt proiect comun dedicat celor mici a fost decorarea unui colier supra-dimensionat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă