11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialFOTO Enel dă energie artei urbane

FOTO Enel dă energie artei urbane

Vi se pare cumva că Bucureştiul este un oraş cenuşiu? Proiectul companiei Enel, „City of Energy”, îşi propune să dea culoare oraşului în care trăim prin intermediul artei urbane.

Patru tineri au câştigat sâmbătă, 10 septembrie, finala primului concurs City of Energy lansat de Enel in România şi vor avea ocazia de a a picta un post de transformare al Enel. Proiectul City of Energy va schimba posturile de transformare ale companiei în adevărate opere de artă prin talentul şi imaginaţia tinerilor români. Prin acest proiect Enel contribuie la îmbunătăţirea şi schimbarea Bucureştiului într-un oraş mai frumos şi mai atractiv.

Juriul a decis că Adrian Sandu, Timea Ciora, George Roman şi Mircea Popescu au fost cei mai buni dintre cei zece artişti care au participat la competiţia de live painting din Parcului Tineretului, câştigând astfel 2000 de lei şi oportunitatea de a-şi expune operele de artă pe unul dintre pereţii postului de transformare al Enel, între 16 şi 18 septembrie.

Peste 40 de tineri s-au înscris pe pagina de Facebook a Enel, Enel Sharing Romania, pentru a participa la concurs, într-un eveniment ce a îmbinat arta urbană cu muzica unora dintre cei mai buni DJ şi demonstraţii spectaculoase de skateboarding, spre deliciul zecilor de spectatori.

City of Energy continuă în luna septembrie cu o expoziţie extraordinară de becuri de dimensiuni umane, pictate creativ de unii dintre cei mai talentaţi artişti graffiti din România: Saddo, Sinboy, Heliana, Noper, Pisica Pătrată, Nicu Duţă. Lucrările de artă vor fi expuse în mai multe locaţii din Bucureşti: Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, staţia de metrou Izvor, Parcul Cişmigiu.

Prin proiectul City of Energy, Enel îşi confirmă angajamentul de a susţine arta şi cultura în România.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Turbina auto: cauze frecvente ale defectelor și prevenirea acestora

O turbină auto, cunoscută și sub denumirea de turbosuflantă sau mai simplu, turbo, este un dispozitiv care crește puterea motorului prin forțarea introducerii unei...

Mark Rutte, noul lider NATO, promite sprijin pentru Ucraina: Nu mă tem de rezultatul alegerilor din SUA

Rutte a declarat că ar putea colabora cu oricare dintre candidații la Casa Albă Noul șef al NATO, Mark Rutte, și-a exprimat marți sprijinul ferm...

Ianis Hagi a revenit la prima echipă al lui Rangers!

După o perioadă de exil la echipa de rezerve, Ianis Hagi a fost reprimit la antrenamentele primei echipe a lui Rangers. Ianis Hagi, mijlocașul român...
Ultima oră
Pe aceeași temă