9.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialFOTO Designerul Alexandru Ciucu, prezentare de excepţie la Monte Carlo

FOTO Designerul Alexandru Ciucu, prezentare de excepţie la Monte Carlo

Alexandru Ciucu a prezentat noua colecţie “Lady vs Gentleman 2013” în premieră la Monte Carlo, în cadrul unui eveniment exclusivist organizat în incinta Hotel de Paris sub înaltul patronaj al Casei Regale a României.

La expoziţia colecţiei mixte de costume elegante au participat peste 100 de invitaţi de seamă, printre aceştia numărându-se Alteţa Sa Regală Principele Nicolae de România, Ministrul Culturii din Monaco şi Consulul Braziliei din Monaco. Invitaţii au apreciat calitatea materialelor, corectitudinea croielii şi atenţia deosebită asupra detaliilor.

Colecţia este inspirată de experienţele stilistice pe care Alexandru Ciucu le-a trăit şi asimilat în lunile în care a locuit în Monte Carlo şi include costume masculine de Business, Leisure şi Ceremonie şi, pentru prima dată în cariera designerului, ţinute feminine de Business şi Ceremonie.

“Prezenţa a fost chiar mai numeroasă decât cea de anul trecut când am avut prima prezentare la Monte Carlo. Mulţi dintre invitaţi ştiau deja de evenimentul din 2012 şi au venit acum în cunoştinţă de cauză. Ceea ce m-a bucurat însă foarte mult a fost prezenţa în majoritate feminină şi faptul că prima mea colecţie de damă a fost apreciată în Principat. Spre deosebire de anul trecut, în 2013 am preferat să fac o expoziţie de costume în locul unei prezentări clasice pentru a le da astfel ocazia invitaţilor să privească îndeaproape detaliile colecţiei”, a declarat designerul Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu a devenit în ultimii doi ani o prezenţă obişnuită în principatul de pe Coasta de Azur. În luna februarie a anului trecut, Alexandru Ciucu a prezentat colecţia “L’Homme.Roi 2012”, la Hotel de Paris în Monte Carlo, devenind astfel primul designer român care organizează un show de modă în Principatul Monaco.

Apoi, în luna decembrie, designerul a participat, în premieră pentru România, alături de mari case de modă internaţionale precum Chanel, Dior, Prada, Cartier, Gucci, Valentino, Bulgari, la renumitul festival caritabil al brazilor de la Monte Carlo. Creaţia lui, un brad stilizat din globuri aurii aplicate pe catifea roşie, înacadrate de o ramă aurie pe suport de lemn îmbrăcat în organza, a fost licitată şi achiziţionată de însuşi Principele Albert de Monaco. Creaţia designerului Român se află în prezent în Palatul Princiar din Monaco.

Activitatea designerului Alexandru Ciucu în Monaco contribuie cu succes la construirea unei imagini pozitive a României în Principat.

“Cred că astfel de evenimente pot schimba în bine imaginea Romaniei în exterior, mai ales într-un loc precum Monaco unde se întâlnesc cei mai importanţi oameni din toată lumea. Am fost plăcut impresionat să văd că la acest eveniment au reuşit să ajungă şi câţiva români care trăiesc în Monaco şi care auziseră din presă de această prezentare. Au cerut detalii si au venit, lucru care m-a bucurat foarte mult, mai ales că fiecare dintre ei este un tânăr de succes în domeniul său. În acest mod şi cu astfel de oameni cred că se poate ameliora imaginea României în Europa”, mărturiseşte Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu este cel mai cunoscut designer de costume masculine premium din România şi furnizor oficial al Casei Regale a României. Creaţiile sale vestimentare sunt apreciate, mai nou, şi peste hotare, în special pe Coasta de Azur, singurul loc din Europa care reuneşte elitele mondiale din toate domeniile: reprezentanţi ai monarhiilor, oameni de afaceri, actori, artisti, oameni politici, designeri şi sportivi.

Cele mai citite
00:01:00

Rusia îl condamnă pe un militant pentru drepturile omului și laureat al premiului Nobel

Veteranul activist pentru drepturile omului, Oleg Orlov, a fost condamnat marți (27 februarie), de către un tribunal din Moscova, la doi ani și jumătate...

Marcel Ciolacu, promisiune la AmCham CEO Business Forum: Nu mărim taxele!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă