7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum vor arăta interioarele în sezonul toamnă-iarnă şi de sărbători

FOTO: Cum vor arăta interioarele în sezonul toamnă-iarnă şi de sărbători

Cel mai important târg internaţional de bunuri de larg consum pentru casă pentru sezonul toamnă-iarnă precum şi pentru cel al sărbătorilor, TENDENCE, desfăşurat în perioada 24-27 august la Frankfurt, a lansat direcţiile pentru această perioadă a anului: produse autentice şi exclusive având încorporate mult design, inovaţie şi ecologie.

 

Noutăţile au fost prezentate în cadrul a trei grupe de produse reunite sub binecunoscuta platform LIVING: Loft, Interiors&Decoration şi Decoraţii sezoniere au ilustrat temele mobilierului, decoraţiunilor, accesoriilor şi textilelor de interior, inclusiv articolelor şi decoraţiunilor pentru sărbători.

De un interes sporit s-au bucurat obiectele pentru masă, lămpile, materialele textile, decoraţiunile florale, florile artificiale, bolurile, jardinierele, prezentate de producători în diverse variante, versiuni, combinaţii şi aranjamente.

Mult accent este pus pe lifestyle iar acest lucru s-a putut observa în cadrul secţiunilor Giving, Gift Unlimited, Pesonal Accessories, Carat şi Young&Trendy.

Produsele trendy şi accesorii diferite care reprezintă dorinţele copiilor din zilele de astăzi s-au regăsit din abundenţă la secţiunile Young&Trendy şi Gift Unlimited.

Dar cum arată aceste produse care se vor găsi în foarte scurt timp şi pe piaţa noastră? Care sunt de fapt tendinţele care s-au putut remarca la acest târg?
Ei bine, producătorii se întrec în a propune decoraţiuni, accesorii şi obiecte de lifestyle cât mai inovative şi de calitate superioară.

Aşa cum spunea prof. Hansjerg Maier-Aichen la vizitele ghidate în expoziţie, este nevoie de producţie de masă dar la un bun nivel.

Clienţi se arată dispuşi să plătească preţuri mai mari pentru o calitate mai bună, ei doresc produse autentice şi exclusive, produse personalizate, oricum seria mică fiind preferată producţiilor de mare serie, produse care stârnesc emoţii, empatie, care energizează atât decorul cât şi oamenii.

Cele realizate manual şi cu materiale naturale, cele care au încorporat mult design, multă inovaţie şi creativitate au cele mai mari şanse să se impună pe piaţă.

Accentul este pus pe obiecte elegante, minimaliste (în combinaţii de alb, negru şi roşu), pe decoraţiuni romantice cu un design graţios, produse în stil vintage, podoabele şi obiectele lucrate manual.

Ca materiale, se propun cele combinate în contrast: metal rece cu lemn cald, mult, mult bambus (foarte mulţi producători sunt din Asia), sticlă cu porţelan, caşmir, lână şi blănuri. Mix&match-ul rămâne la modă.

În prim plan se situează natura, prin interes sporit pentru flori şi plante în diferite aranjamente, buchete viu colorate, vase şi tablouri luxuriante cu plante. Pernuţele, lucrurile de mână, vasele lucrate şi decorate manual, iluminatul special, obiectele, accesoriile şi decoraţiile etnice, obiectele realizate din materiale sintetice şi vopsite în culori vii (roz, verde crud, galben) sunt în continuare principalele elemente decorative.

O tendinţă importantă este cea ecologică, aceasta manifestându-se nu numai prin folosirea de material naturale ci şi prin reducerea dimensiunilor. De altefel, în paralel s-a desfăşurat ECOSTYLE, un târg pentru produse de lifestyle sustenabile, iar toţi cei prezenţi au fost de acord că acesta va lua o amploare tot mai mare la ediţiile viitoare.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă