19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum arată cea mai periculoasă ședință foto din lume, în timpul...

FOTO: Cum arată cea mai periculoasă ședință foto din lume, în timpul căreia sute de alpiniști și-au riscat viața

Pe 14 iulie 2015 se vor împlini 150 de ani de la prima ascensiune a unuia dintre cei mai înalți și mai reunimiți munți din Europa, Matterhorn, reușită de alpinistul Edward Whymper. Cu această ocazie, reprezentanții unei companii elvețiene producătoare de echipamente montane au hotărât să sărbătorească evenimentul la înălțime.

Astfel, fotograful elvețian Robert Bosch a lucrat cu sute de alpiniști pentru a organiza cea mai periculoasă ședință foto din lume.

Citește și: FOTO: Cum arată cele mai periculoase trasee din lume, unde copiii își riscă viața pentru a merge la școală

”Cei care au reușit prima ascensiune erau nebuni. Aveau alte echipamente. Abia dacă aveau crampoane, foloseau pantofi cu ace și frânghii de cânepă”, a declarat unul dintre sportivii care a făcut parte din uriașa echipă de alpiniști din cadrul evenimentului, conform sportstextiles.com.

Imaginile realizate de Robert Bosch vor fi folosite, în 2015, în campania publicitară a companiei Mammut, care a organizat întregul eveniment.

Traseul parcurs de alpinistul Edward Whymper în urmă cu 149 de ani a fost luminat cu lămpi, iar fotografiile realizate de Robert Bosch sunt fascinante.

Citește și: FOTO: Cum se vede lumea din cort, la 4.700 de metri altitudine

 

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă