9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialFoto. Comandantul american din Europa i-a verificat pe militarii români din Germania

Foto. Comandantul american din Europa i-a verificat pe militarii români din Germania

Generalul – locotenent Ben Hodges, comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa, i-a vizitat în Germania pe militarii români care participă la exerciţiul multinaţional Combined Resolve IV.

Din partea României, oficialul militar american a fost întâmpinat de comandantul Brigăzii 15 Mecanizate, generalul de brigadă Nicolae Tonu.

Exerciţiul se desfăşoară în perioada 7 mai – 6 iunie la Centrul de Instruire din Hohenfels. România a trimis în poligon 250 de militari din Batalionul 151 Infanterie „Războieni” de la Iaşi, cu circa 30 de mijloace tehnice.

Citeşte şi: Militarii români au plecat cu maşinile blindate în Germania

Exerciţiul se desfăşoară după un scenariu fictiv, cu scopul de a antrena trupele pentru planificarea şi executarea unui larg spectru de operaţii terestre ofensive, defensive, de sprijin şi stabilitate.

Militarii români au realizat şedinţe de conducere a tehnicii blindate pe timp de zi şi de noapte, antrenamente de evacuare medicală, instruire în caz de răsturnare a autovehiculului, marşuri şi recunoaşteri în teren, precum şi asigurarea rutelor de comunicaţii.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum și-au aranjat candidaturile prefectul George Lazăr și deputatul Laurențiu Leoreanu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lansat ieri candidaţii liberali la primăria municipiilor Roman și Piatra Neamţ, dar şi candidatura la preşedinția Consiliul Judeţean Neamț,...

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă