12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Cel mai periculos joc al omenirii? Cum îşi riscă viaţa adolescenţii...

FOTO+VIDEO. Cel mai periculos joc al omenirii? Cum îşi riscă viaţa adolescenţii sirieni în zonele de război

În mai puţin de o lună de la lansare şi la doar o săptămână de când s-a anunţat depăşirea pragului de 50 de milioane de descărcări ale aplicaţiei pe Android, Pokemon Go a depăşit 100 de milioane de instalări la nivel mondial. 

Citeşte şi: Pokémon Go, tot mai în vogă. Încasări de 10 milioane dolari zilnic

Jocul care a istorizat toată planeta a ajuns acum şi în Siria, unde adolescenţii ignoră pericolele dintr-o zonă de război, doar pentru a se juca Pokemon Go. Publicaţia Daily Mail prezintă un reportaj dintr-o zonă controlată de rebelii sirieni, în oraşul Douma, unde majoritatea tinerilor şi-au instalat pe telefoanele mobile aplicaţia şi caută pokemoni printre ruinele caselor bombardate în timpul războiului.

 

Mai multe organizaţii neguvernamentale atrag atenţia asupra pericolelor acestui joc într-o zonă de conflict militar, punând afişe printre dărămăturile locuinţelor distruse din oraşul aflat în apropiere de capitala Damasc. Imagini surprinse de la faţa locului arată jucători căţărându-se pe ruine cu telefoanele în mână în căutarea după celebrii monştri digitali. 

Un tânăr fan al jocului, un artist sirian de 21 de ani, Omair Abd a pictat figurinele pokemon pe clădirile distruse de război şi le-a mărturisit jurnaliştilor că este mult mai dificil să vânezi pokemoni pe acoperişurile caselor prăbuşite şi acest lucru îngreunează cumva accesul la joc în Siria, comparativ cu alte ţări din lume, unde acesta este extrem de popular.   

Citeşte şi: Jucătorii de Pokemon Go vor putea participa, în 2017, la competiții oficiale

Aplicaţia pentru smartphone de la Nintendo este accesibilă în Siria doar printr-un proxy special, în condiţiile în care accesul la internet în acest stat din Orientul Mijlociu, măcinat de război, este încă foarte dificil, iar conexiunea slabă îi împiedică pe utilizatori să practice jocul aşa cum şi-ar dori-o. Un alt adolescent sirian spune că i-a fost foarte greu să instaleze aplicaţia Pokemon Go, dar a reuşit prin intermediul Viber. 

 

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă