25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialExperiment: Ce se întâmplă când liderii politici bărbați sunt scoși din fotografiile...

Experiment: Ce se întâmplă când liderii politici bărbați sunt scoși din fotografiile oficiale

Deși femeile au început să se afirme tot mai mult pe scena politică, bărbații sunt în continuare dominanți în acest domeniu. Pentru a scoate în evidență această realitate, revista Elle UK a scos toți bărbații din fotografiile de la întâlnirile oficiale. Rezultatul a fost că sălile de ședință au rămas aproape goale, potrivit boredpanda.com.

În fotografii, se poate vedea că femeile care și-au făcut o carieră în politică, precum Angela Merkel și Hillary Clinton, sunt foarte puține, la nivel global. 

Astfel, experimentul lui Alex Holder și Alyssa Boni arată că femeile nu sunt reprezentate la nivel politic, decât într-un număr foarte mic.

Mai mult, într-un video care însoțește fotografiile, se poate observa că femeile apar într-un număr mai mic și în alte domenii, precum divertismentul. 

”Poveștile femeilor care au ajuns în poziții de putere, care se sprijină reciproc și care inspiră multe alte femeie, continuă să fie ignorate, în timp ce mitul potrivit căruia femeile se luptă între ele dăinuie. Vrem să schimbăm această paradigmă: să ne sprijinim unii pe ceilalți în lupta pentru egalitatea de gen”, notează revista Elle.

Elle UK a lansat o campanie pentru a încuraja femeile să acceadă la o carieră în politică. Campania Elle poate fi găsită pe rețelele de socializare cu hashtagurile #MoreWomen și #ELLEFeminism. 

Sursa: Youtube/ ELLEUKTV

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă