11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialExperiment: Ce se întâmplă când liderii politici bărbați sunt scoși din fotografiile...

Experiment: Ce se întâmplă când liderii politici bărbați sunt scoși din fotografiile oficiale

Deși femeile au început să se afirme tot mai mult pe scena politică, bărbații sunt în continuare dominanți în acest domeniu. Pentru a scoate în evidență această realitate, revista Elle UK a scos toți bărbații din fotografiile de la întâlnirile oficiale. Rezultatul a fost că sălile de ședință au rămas aproape goale, potrivit boredpanda.com.

În fotografii, se poate vedea că femeile care și-au făcut o carieră în politică, precum Angela Merkel și Hillary Clinton, sunt foarte puține, la nivel global. 

Astfel, experimentul lui Alex Holder și Alyssa Boni arată că femeile nu sunt reprezentate la nivel politic, decât într-un număr foarte mic.

Mai mult, într-un video care însoțește fotografiile, se poate observa că femeile apar într-un număr mai mic și în alte domenii, precum divertismentul. 

”Poveștile femeilor care au ajuns în poziții de putere, care se sprijină reciproc și care inspiră multe alte femeie, continuă să fie ignorate, în timp ce mitul potrivit căruia femeile se luptă între ele dăinuie. Vrem să schimbăm această paradigmă: să ne sprijinim unii pe ceilalți în lupta pentru egalitatea de gen”, notează revista Elle.

Elle UK a lansat o campanie pentru a încuraja femeile să acceadă la o carieră în politică. Campania Elle poate fi găsită pe rețelele de socializare cu hashtagurile #MoreWomen și #ELLEFeminism. 

Sursa: Youtube/ ELLEUKTV

Cele mai citite

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă