18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Care sunt cele mai bune staţiuni de schi în 2013

FOTO: Care sunt cele mai bune staţiuni de schi în 2013

Dacă am fi vorbit despre cele mai bune staţiuni de schi din lume, ne-am fi referit, cu siguranţă, tot la cele mai bune staţiuni europene, iar cei mai mulţi dintre pasionaţii de schi de pe mapamond ar fi de acord cu noi. Prin urmare, ce pârtii europene de schi ne aşteaptă în 2013 şi ce ne pot oferi?

Dincolo de faima câştigată pentru peisajele sale de un pitoresc incredibil, Europa a fost asociată, întotdeauna, cu schi-ul. Staţiunile de schi atrag milioane de turişti în fiecare iarnă şi oferă zeci de mii de kilometri de pârtie, la pachet cu peisajele care ajută frigul să-ţi taie respiraţia. Topul realizat de site-ul britanic sno-co.uk privind cele mai bune staţiuni de schi din Europa este dominat categoric de către cele din Franţa, Austria şi Elveţia. Triunghiul magic pentru iubitorii de schi ne oferă tot ce ne-am putea dori în materie de sporturi de iarnă.

Meribel, Franţa

În 1938, un britanic a pus bazele staţiunii Meribel într-o depresiune montană aproape abandonată. În prezent, Meribel este considerată ca fiind una dintre cele mai bune staţiuni de schi din lume. Acesta este locul ideal pentru schiorii fără experienţă. Aici veţi găsi trei zone distincte pentru începători (cunoscute sub denumirea de „zonele zen”). În plus, aveţi ocazia să schiaţi în linişte, pe câteva pârtii puţin populate şi care vă oferă peisaje fantastice. Nici copiii nu ar fi dezamăgiţi în frumoasa staţiune franceză, din moment ce şcolile de schi sunt extraordinare, iar la dispoziţia micilor sportivi se află o zonă amenajată în aşa fel, încât să arate ca-n poveşti. În Meribel există 81 de km de pârtie pentru începători, 53 de km de pârtie pentru schiorii de nivel intermediar şi 16 km de pârtie pentru avansaţi. Cea mai lungă pârtie are 3,6 km. Staţiunea se află la o altitudine de 1.500 de metri, iar cea mai înaltă pârtie pleacă de la altitudinea de 2.952 de metri.

Chamonix, Franţa

Chamonix este una dintre staţiunile care oferă cele mai bune condiţii de schi în întreaga Europă, este cea mai veche staţiune de schi din Franţa şi se află lângă Mont Blanc, cel mai înalt vârf montan din Alpi şi cel de-al doilea, ca înălţime, din Europa. Staţiunea deţine 12 zone de schi pentru toate nivelurile. După ce a găzduit prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă în 1924, Chamonix a devenit un adevărat loc de pelerinaj pentru schiorii din întreaga lume. Chiar şi James Bond a schiat acolo în filmul „The World is not Enough”, spun cei de la sno.co.uk. Din cauza renumitelor pârtii de schi pentru avansaţi, Chamonix şi-a creat reputaţia unei staţiuni în care începătorii nu prea au ce căuta. Greşit! În Chamonix există 51 de km de pârtie pentru începători, 36 de km de pârtie pentru schiorii de nivel intermediar şi doar 30 de km de pârtie pentru avansaţi. Valee Blanche este cea mai lungă pârtie din Chamonix şi are uimitoarea lungime de 22 de km, o distanţă mai mare decât cea de la Sinaia la Predeal pe şosea.

Verbier, Elveţia

Verbier reprezintă un adevărat St. Tropez al schiului european, iar atmosfera primitoare şi cosmopolită îi cucereşte până şi pe cei mai cârcotaşi turişti. Acesta este locul preferat de către celebrităţi, precum şi de către cei mai buni schiori şi practicanţi de snowboarding din întreaga lume. Staţiune virbează non-stop, pe timpul iernii, în ritmul petrecerilor. Prin urmare, chiar dacă nu ştiţi sau nu vă place să schiaţi, vă puteţi bucura de iarnă într-una dintre cele mai fermecătoare staţiuni elveţiene. Deşi există peste 90 de km de pârtii de schi pentru începători, Verbier este renumită pentru pârtiile destinate schiorilor avansaţi. Traseele pentru free riding sunt un adevărat deliciu pentru cei care stăpânesc arta schiului şi a snowboardingului şi pentru care riscul şi adrenalina au devenit un adevărat mod de viaţă. Cea mai lungă pârtie de schi are 15 km, iar traseele se află între 1.500 şi 3.330 de metri altitudine .

Kitzbuhel, Austria

Staţiunile de schi din Austria nu pot lipsi din nici un top de specialitate. Ski pass-ul în staţiunea Kitzbuhel din regiunea austriacă Tirol acoperă patru zone distincte care deţin 60 de trasee cu o lungime totală de 170 de km. Preţul unui ski-pass este cuprins între 169 şi 225 de euro pentru şase zile. Schiorii cu experienţă pot opta pentru Ski Safari, o abordare specifică acestei staţiuni care poartă vizitatorii pe cele mai renumite trasee. În Kitzbuhel se află cea mai dificilă pârtie din lume. Schiorii mai puţin pricepuţi pot beneficia de liniştea pârtiilor cu pante uşoare care transformă schi-ul într-un adevărat sport de relaxare. Atenţie, însă! Conform site-ului sno.co.uk, în Kitzbuhel nu există pârtii pentru începători, iar cele mai uşoare trasee sunt dedicate schiorilor de nivel intermediar. Cea mai lungă pârtie are 7 km şi există 13 pârtii foarte dificile, special create pentru schiorii care tind către perfecţiune şi pentru care răul de înălţime este o glumă bună. Sezonul se încheie pe 9 aprilie.

Val D’Isere, Franţa

Sezonul de schi în Val D’Isere durează din octombrie şi până la începutul lunii mai. Schi-ul în Val D’Isere datează din anii ’30, când a fost construit un teleschi pe pantele din Solaise. Staţiunea îţi oferă tot ceea ce ţi-ai putea dori, de la şcoli de schi până la pârtii cu toate gradele de dificultate. Aici există 92 de km de pârtii de schi pentru începători, 39 de km de pârtii pentru intermediari, 19 km de pârtii pentru avansaţi, iar cea mai lungă pârtie (Tignes) este de 10 km. Iar dacă aţi crezut, până acum, că reţeaua de telecabine poate să arate într-un singur fel, vizitaţi Val D’Isere pentru a afla ce înseamnă tehnologia de ultimă generaţie. Staţiunea se află la trei ore distanţă de Lyon sau de Geneva, oar de acolo puteţi lua trenul până la Bour St Maurice, care se află la 30 de km distanţă de pârtiile de schi.

 

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă