8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialFOTO: Apocalipsa de la Prîpeat. IMAGINI zguduitoare în oglindă, înainte și după...

FOTO: Apocalipsa de la Prîpeat. IMAGINI zguduitoare în oglindă, înainte și după DEZASTRUL NUCLEAR de la Cernobîl

În urmă cu  peste 28 de ani, în 26 aprilie 1986, la ora 01.23 noaptea, reactorul numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl a explodat în timpul unui test de securitate, din cauza unei erori umane. 

În urma dezastrului, orașele Cernobîl și Prîpeat au fost complet evacuate.

Citește și: FOTO: Rușii au trimis în spațiu un PORC BEAT. Imagini FABULOASE de la lansare

Combustibilul nuclear a ars timp de peste zece zile și a emis elemente radioactive care au echivalat cu 200 de bombe de la Hiroshima. Cea mai mare catastrofă nucleară civilă a afectat o mare parte din Europa și a contaminat, în special, vaste regiuni din Ucraina, Rusia și Belarus.

Tragedia nu s-a încheiat aici. De-a lungul timpului, autoritățile din URSS au trimis sute de mii de oameni la fața locului pentru a remedia efectele dezastrului, care au fost echipați necorespunzător și expuși radiațiilor.

Citește și: FOTO: Crocodilul SOVIETIC se ÎNCRUNTĂ. Polonia e în ALERTĂ!

Autoritățile de la Moscova au recunoscut producerea accidentului cu o întârziere de trei zile, după ce Suedia a alertat, deja, întreaga lume.

Conform Greenpeace, cel puțin 100.000 de persoane au murit în Ucraina, Rusia și Belarus, în urma contaminării radioactive care le-a provocat, în primul rând, cancer, afecțiuni ale sistemului imunitar și boli cardiace.

Deși au trecut 29 de ani de la catastrofă, orașele Cernobîl și Prîpeat au rămas pustii. GALERIA FOTO de mai sus vă prezintă, în oglindă, câteva imagini cu orașul Prîpeat, înainte și după producerea catastrofei.

Citește și: FOTO: Cu TUNUL spre Europa. Cum arată teribilul TANC NUCLEAR sovietic Condensator-2P

 

Cele mai citite

Primăria condusă de Clotilde Armand, nereguli financiare de circa 140 mil. euro. Curtea de Conturi dezvăluie jaful din Sectorul 1. DOCUMENT

Plăți nejustificate, bani ascunși prin conturi, erori de procedură, contracte încheiate ilegal și lipsa acțiunii pentru recuperarea unor drepturi financiare se numără printre neregulile...
00:00:44

O dronă surprinde devastările după incendiile din Texas

Fotografiile din dronă au scos la iveală câmpuri pârjolite și cartiere distruse din Stinnett, Texas, după ce al doilea, cel mai mare incendiu din...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
Ultima oră
Pe aceeași temă