7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialFOTO: 6 soluţii pentru depozitarea alimentelor

FOTO: 6 soluţii pentru depozitarea alimentelor

O bucătărie curată şi ordonată este, fără îndoială, mai prietenoasă. Imaginea ei depinde de modul în care o compartimentezi, dar mai ales de modul în care păstrezi alimentele, ingredientele şi ustensilele pentru gătit.

O bună organizare a alimentelor/ingredientelor, ce presupune accesul facil la ele, depinde în mare măsură de modul în care e realizată mobila de bucătărie. Corpurile de mobilier înalte, accesorizate cu sisteme pull out, sunt foarte practice şi permit o utilizare extrem de uşoară.

În bucătăriile mici sau în cele în care există dulapuri insuficiente, se pot crea nişe în perete, pentru a păstra ingredientele pentru gătit şi chiar vesela. O altă soluţie este montarea unei/unor poliţe care să servească la depozitarea cutiilor, borcanelor etc.

Coşurile şi pungile din plastic implică investiţii mici, însă reprezintă un must have într-o bucătărie în care vă doriţi să fie ordine şi curăţenie tot timpul. Astfel, veţi păstra pâinea, prăjiturelele şi alte alimente în condiţii igienice.

Recipientele pentru alimente din plastic sau metal sunt binevenite în orice bucătărie. Exemplu este setul de doze „Emsa Micro” cu dimensiuni: de 0,5 litri, 1 litru, 1,5 litri, de la KIKA, având ca preţ 49,99 lei,

Mobilierul pe comandă oferă posibilitatea de dotae cu accesorii diverse, cum ar fi sertarele full extension, care permit un acces facil la întreaga adâncime a acestora. Organizatoarele de tacâmuri, farfurii, capace şi cele universale (pentru păstrarea recipientelor şi a ustensilelor pentru gătit) vă ajută să păstraţi totul în deplină ordine.

Dacă nu sunteţi dispuşi să investiţi sume mari pentru mobilierul de depozitare, orientaţi-vă spre variante mult mai economice. De exemplu, spre un dulap cu multe rafturi deschise, în care se pot depozita recipiente de toate tipurile, dar şi suporturi pentru sticlele de vin.

Condimentele îşi pierd culoarea, gustul şi aroma în timp. Ca să preîntâmpinaţi acest efect, trebuie să le păstraţi în locuri răcoroase, uscate, departe de lumină şi sursele de căldură (cuptor, aragaz). De asemenea, este indicat să le ţineţi în borcane din sticlă, plastic sau metal, la o temperatură constantă.

 

Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă