10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialFOTO 200 de platani, plantaţi în cartierul Progresul, de Ziua Planetei Pământ

FOTO 200 de platani, plantaţi în cartierul Progresul, de Ziua Planetei Pământ

Pentru a celebra Ziua Planetei Pământ, aniversată în plan mondial pe 22 aprilie, primarul Cristian Popescu – Piedone, cu sprijinul campionului mondial la skandenberg Ion Oncescu şi al unor echipe de voluntari, a dat startul unei campanii intensive de plantare de copaci în zonele periferice ale Sectorului 4.

Prima dintre acestea, în care au fost plantaţi astăzi 200 de platani, o reprezintă cartierul Progresul, respectiv, perimetrul descris de şos. Giurgiului – str. Luică – str. Aurel Perşu – Drumul Bercenarului – str. Pogoanele – str. Odei.

Achiziţionarea materialului dendrologic, necesar sporirii suprafeţei de spaţiu verde nu a grevat Bugetul Local al Sectorului 4, fiind oferit Autorităţii Locale prin intermediul unei sponsorizări.

Acţiunea demarată astăzi reprezintă o primă etapă în cadrul acţiunilor de ecologizare şi îmbunătăţire a calităţii mediului, cea de a doua urmând să aibă loc pe 5 iunie, de Ziua Internaţională a Mediului, când vor fi plantaţi alţi 200 de copaci.

„După branşarea la utilităţi, am finalizat reabilitarea sistemului rutier pe aceste străzi şi acum, în cadrul curăţeniei de primăvară, trecem la plantarea de arbori în alveolele pe care le-am amenajat ca atare la momentul asfaltărilor. Apreciez şi mulţumesc pentru gestul lor acestor voluntari, care au asigurat materialul dendrologic şi au dat şi o mână de ajutor echipelor noastre, în cadrul acţiunilor de plantare. Sper ca exemplul lor să fie urmat şi de alţi cetăţeni cu spirit civic şi respect pentru mediul înconjurător, pentru că astfel de iniţiative vin în sprijinul demersului Primăriei Sectorului 4, de sporire a suprafeţei de spaţiu verde şi limitare a efectelor poluării”, Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4.

Cele mai citite

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Teodosie – cel care transformă economiile acumulate prin post în mană cerească

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a decretat trei zile de post și rugăciune, spre înlătuarea demonilor care nu-i...
Ultima oră
Pe aceeași temă