22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul socru al lui Mihail Bălășescu, dat în urmărire internaţională

Fostul socru al lui Mihail Bălășescu, dat în urmărire internaţională

Fostul socru al lui Mihai Bălășescu și principalul suspect în cazul uciderii acestuia, a fost dat în urmărire internaţională de poliţişti, în urma unei decizii a Tribunalui Bucureşti, relatează Mediafax.

Poliţiştii au extins căutările fostului pentru George Adrian Epaminonda Burchel dincolo de graniţele ţării, după ce, începând cu data de 4 septembrie a fost căutat, fără succes, pe teritoriul României.

Citește și: Unde și-a abandonat mașina fostul socru al lui Mihail Bălășescu

Maşina condusă de acesta, un Ford Focus argintiu, a fost găsită abandonată, luni dimineaţă, la Bușteni, au declarat surse din Poliție.

Autoturismul avea roţile din spate dezumflate și se afla pe strada Telecabinei din Bușteni, unde ar fi fost abandonată de cel puțin trei zile, potrivit martorilor.

Potrivit unor surse judiciare, fostul socru ar fi lăsat un bilet unei rude în care anunța că îl va omorî pe Bălășescu și că după aceea nu va fi de găsit.

Acesta a fost iniţial localizat la Cheia, într-o zonă muntoasă, de unde şi-a sunat soţia şi a apelat numărul de urgenţă 112, anunțând că intenţionează să se sinucidă.

Tribunalul Ilfov a decis, pe 9 septembrie, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui George Adrian Epaminonda Burchel, fostul socru al lui Mihail Bălășescu, el fiind acuzat că l-a ucis, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, pe fostul secretar adjunct al PNL.

Citește și: Cum a fost OMORÂT fostul secretar PNL Mihail Bălăşescu

Instanţa a analizat probele anchetatorilor şi a decis să emită un mandat de arestare preventivă în lipsă în cazul lui Burchel, el nefiind găsit de autorităţi după ce l-ar fi ucis pe fostul său ginere.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 3 spre 4 septembrie, în timp ce se afla în locuinţa sa din orașul Bragadiru, George Burchel l-a lovit de mai multe ori pe fostul său ginere, Mihail Bălășescu, cu o vază în cap și l-a sugrumat cu cinci coliere din plastic, acte ce au dus la moartea fostului secretar adjunct al PNL.

“Conform concluziilor provizorii medico-legale moartea lui Bălăşescu Mihail Marius a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare.Victima prezenta şi o serie de leziuni traumatice (plăgi contuze epicraniene şi la nivelul feţei, fractură nazală, hematoame, echimoze, excoriaţii) care s- au putut produce prin lovirea cu un corp dur, cu puţin timp anterior decesului în contextul procedurii ştrangulării”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Burchel.

Autoturismul folosit de fostul socru al lui Bălășescu îi aparținea acestuia din urmă, revenindu-i în urma partajului.

Avocata care l-a reprezentat pe Mihail Bălăşescu în procesul de partaj susţine că fostul secretar adjunct al PNL depusese mai multe plângeri la Poliţie împotriva fostei sale soţii şi a rudelor acesteia, care l-ar fi urmărit.

Avocata Lidia Cernătescu a declarat, pe 5 septembrie, pentru MEDIAFAX că un conflict între Mihail Bălăşescu şi fosta sa soţie Ana Maria Burchel a pornit după ce fostul secretar general adjunct al PNL a primit în urma partajului o maşină. Autoturismul era însă folosit de fostul socru al lui Bălăşescu.

“De la pronunţarea partajului de către Judecătoria Sectorului 5 era urmărit. Doamna Burchel i-a pulverizat spray lacrimogen în faţă şi a fost internat în spital. Sora dumneaei şi iubitul acesteia l-au urmărit. Am depus plângeri la Secţia 1 Poliţie, atât pe numele fostei soţii, cât şi pe numele surorii acesteia şi al iubitului ei. Domnul Bălăşescu trebuia să vină la cabinet pentru a completa plângerile, dar nu m-a mai sunat”, a declarat Lidia Cernătescu, avocata care l-a reprezentat în procesul de partaj pe Mihail Bălăşescu.

Potrivit avocatei, pe 31 august, Mihail Bălăşescu a sunat-o şi i-a spus că fostul socru l-a chemat pentru a-i da maşina, dar ea l-a sfătuit să nu meargă după autoturism.

Mihail Bălăşescu a fost secretar general adjunct al PNL în perioada în care Crin Antonescu a fost preşedintele partidului.

Cele mai citite

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă