21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFostul şef al Poliţiei ştia despre angajările ilegale din Jandarmerie

Fostul şef al Poliţiei ştia despre angajările ilegale din Jandarmerie

Fostul şef al Poliţiei, comisarul Petre Tobă, ştia detaliile angajărilor ilegale din Jandarmerie, potrivit declaraţiei făcute de unul dintre funcţionarii de la Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), relatează NewsIn.

Reacţia lui Tobă a fost aceea de a scăpa cât mai repede de subalternii cu probleme, ajutându-i cu transferul, după cum rezultă din aceeaşi declaraţie aflată în dosarul angajărilor ilegale de la Jandarmerie.

Dosarele de transfer a trei jandarmi şi un pompier au ajuns anul trecut, la începutul lunii noiembrie, la Direcţia de Resurse Umane din IGPR. Dosarele aveau caracter de urgenţă, iar recomandarea venea chiar de la fostul şef al Direcţiei de Resurse Umane din Ministerul de Interne, Adrian Pătraşcu.

Drept urmare, Petre Tobă a semnat rapoartele de transfer, chiar dacă pentru niciunul nu fuseseră identificate funcţiile noi pe care urmau să le ocupe. Printre ei se afla un proaspăt colonel de jandarmi – Cornel Faris, care nu avea stagiul militar satisfăcut, dar absolvise două facultăţi cu o diplomă de bacalaureat falsă.

„Domnul chestor Pătraşcu Adrian mi-a transmis că domnul colonel Faris nu va rămâne pentru mult timp în corpul IGPR şi, de asemenea, am înţeles că situaţia lui şi a celorlalţi este cunoscută la nivelul conducerii MAI„, le-a explicat procurorilor angajatul Direcţiei de Resurse Umane din IGPR.

Astfel, lui Faris i s-a găsit funcţia de şef al serviciului sistematizare din Poliţia Rutieră, iar celorlaţi, posturi în cadrul Poliţiei Capitalei şi la unităţile de sector. Pentru colonelul Faris, funcţia din Poliţie era una de trecere către Direcţia Economică din Ministerul de Interne.

„Tobă mi-a recomandat să fac ceva ca Faris să plece (din IGPR – n.r.), pentru că aveam informaţii despre scandalul cu el şi pentru că Faris era cu împuternicire pe post”, a mai afirmat angajatul de la Resurse Umane.

Colonelul Faris nu a mai ajuns şef în minister, ci a fost trasferat la Serviciul de Protecţie a martorilor, unde a fost pus la dispoziţie.

Fostul şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost destituit la 23 noiembrie 2010, la scurt timp după consumarea acestui episod. Motivele oficiale au fost legate de scandalul de la Piatra Neamţ, în care şeful poliţiei judeţene a fost acuzat de implicare în reglări de conturi între două clanuri de interlopi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă