13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte George W Bush Sr. a fost externat

Fostul preşedinte George W Bush Sr. a fost externat

Fostul preşedinte american George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, a părăsit sâmbătă unitatea de îngrijiri intensive în care se afla de câteva zile, după ce a petrecut peste o lună într-un spital din Houston (Texas, sud), a anunţat purtătorul său de cuvânt, potrivit Mediafax.

“Starea de sănătate a preşedintelui Bush s-a ameliorat, deci a putut să părăsească astăzi (sâmbătă) unitatea de îngrijiri intensive şi se află într-un salon obişnuit al spitalului metodist în care îşi continuă convalescenţa”, a declarat purtătorul de cuvânt Jim McGrath.

“Familia Bush mulţumeşte tuturor pentru rugăciunile şi urările lor”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a anunţat miercuri o deteriorare a stării de sănătate a lui Bush, în urma “unei serii de complicaţii care l-au adus în unitatea de îngrijiri intensive” din cauza unei “febre insistente”.
Ca şi medicii, familia Bush rămâne “prudent optimistă cu privire la eficienţa tratamentelor” administrate fostului preşedinte.

George Herbert Walker Bush a fost spitalizat iniţial pentru o bronşită, la 7 noiembrie, timp de 12 zile. El a fost reinternat la 23 noiembrie, în urma unor complicaţii.

Medicii şi-au exprimat speranţa să îl poată externa de Crăciun. Dar l-a petrecut în spital, împreună cu soţia, Barbara, unul dintre fii, Neil, şi un nepot, Pierce.

Purtătorul de cuvânt nu a spus nimic despre Anul Nou.

După ce a fost vicepreşedintele lui Ronald Reagan, George H.W. Bush a fost preşedintele Stetelor Unite în perioada 1989-1993. În cursul unicului său mandat, el a declanşat Primul Război din Golf împotriva Irakului, trimiţând trupe americane să respingă din Kuwait trupele lui Saddam Hussein.

Unul dintre fiii săi, George W. Bush, a exercitat două mandate de preşedinte al Statelor Unite şi a invadat Irakul pentru a răstruna de la putere regimul lui Hussein, acuzat în mod eronat că ar fi deţinut arme de distrugere în masă.

Cele mai citite

Peste 1000 de persoane la înmormântarea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Peste 1.000 de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, care a fost înmormântat la...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Mai mult de jumătate din țară, sub ceață densă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineaţă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în zone şi localităţi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă