31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte George W Bush Sr. a fost externat

Fostul preşedinte George W Bush Sr. a fost externat

Fostul preşedinte american George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, a părăsit sâmbătă unitatea de îngrijiri intensive în care se afla de câteva zile, după ce a petrecut peste o lună într-un spital din Houston (Texas, sud), a anunţat purtătorul său de cuvânt, potrivit Mediafax.

“Starea de sănătate a preşedintelui Bush s-a ameliorat, deci a putut să părăsească astăzi (sâmbătă) unitatea de îngrijiri intensive şi se află într-un salon obişnuit al spitalului metodist în care îşi continuă convalescenţa”, a declarat purtătorul de cuvânt Jim McGrath.

“Familia Bush mulţumeşte tuturor pentru rugăciunile şi urările lor”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a anunţat miercuri o deteriorare a stării de sănătate a lui Bush, în urma “unei serii de complicaţii care l-au adus în unitatea de îngrijiri intensive” din cauza unei “febre insistente”.
Ca şi medicii, familia Bush rămâne “prudent optimistă cu privire la eficienţa tratamentelor” administrate fostului preşedinte.

George Herbert Walker Bush a fost spitalizat iniţial pentru o bronşită, la 7 noiembrie, timp de 12 zile. El a fost reinternat la 23 noiembrie, în urma unor complicaţii.

Medicii şi-au exprimat speranţa să îl poată externa de Crăciun. Dar l-a petrecut în spital, împreună cu soţia, Barbara, unul dintre fii, Neil, şi un nepot, Pierce.

Purtătorul de cuvânt nu a spus nimic despre Anul Nou.

După ce a fost vicepreşedintele lui Ronald Reagan, George H.W. Bush a fost preşedintele Stetelor Unite în perioada 1989-1993. În cursul unicului său mandat, el a declanşat Primul Război din Golf împotriva Irakului, trimiţând trupe americane să respingă din Kuwait trupele lui Saddam Hussein.

Unul dintre fiii săi, George W. Bush, a exercitat două mandate de preşedinte al Statelor Unite şi a invadat Irakul pentru a răstruna de la putere regimul lui Hussein, acuzat în mod eronat că ar fi deţinut arme de distrugere în masă.

Cele mai citite

Scoicile şi rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consumul uman

Inspectorii sanitar-veterinari din Constanța au anunţat că poate fi reluată recoltarea de moluște vii din Marea Neagră. Decizia vine după ce timp de 10 zile,...

România debutează la EURO 2024. Tricolorii întâlnesc Ucraina, de la ora 16.00

România înfruntă Ucraina, luni, de la ora 16:00, la Munchen, în primul meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024. Echipele...

Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj mediu din România

Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domină piața vehiculelor la mâna a doua, mașinile vopsite în aceste culori nu sunt neapărat folosite...
Ultima oră
Pe aceeași temă