15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialFostul prefect de Cluj Călin Platon, eliberat de Tribunal, a fost reinstalat...

Fostul prefect de Cluj Călin Platon, eliberat de Tribunal, a fost reinstalat inspector guvernamental

Fostul prefect de Cluj Călin Platon, arestat după ce a accidentat pe trecerea de pietoni o femeie şi un copil în vârstă de trei luni, dar pus în libertate de Tribunalul Cluj, a fost reinstalat în postul de inspector guvernamental, prin decizie a premierului Emil Boc, potrivit Mediafax.

Şeful Guvernului a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, o decizie prin care se constată încetarea efectelor deciziei anterioare privind suspendarea de drept a raportului de serviciu pentru Călin Platon ca inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În decizia premierului este invocată încheierea Tribunalului Cluj prin care s-a dispus revocarea măsurii de arestare preventivă luată faţă de Călin Platon.

La sfârşitul lunii august, fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon a lovit cu maşina o femeia şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara că accidentul a avut drept cauză neacordarea de prioritate pietonilor – o femeie în vârstă de 32 de ani, care traversa strada împingând un cărucior în care se afla un copil de trei luni.

Ulterior, bebeluşul de trei luni a murit, surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca spunând că şansele de supravieţuire ale acestuia erau ca şi inexistente.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara că în urma cercetărilor făcute în acest caz s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit că dovada era expirată, ea fiind eliberată în 5 august şi având o valabilitate 15 zile.

Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile, pentru depăşirea vitezei legale.

Călin Platon declara că a fost “orbit de soare” în momentul producerii accidentului şi că a văzut “foarte târziu” cele două victime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze. El spunea că nu a avut viteză, dar că acest lucru urmează să se stabilească în urma expertizei care va fi făcută în acest caz.

În ceea ce priveşte dovada care înlocuia permisul de conducere suspendat, dovadă care era expirată, fostul prefect a spus că la mijloc a fost “o confuzie de dată” pe care el a făcut-o.

În 11 octombrie, Călin Platon a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi vătămare corporală gravă, iar în 12 octombrie Judecătoria Cluj-Napoca a prelungit cu 60 de zile mandatul de arestare, decizia fiind atacată cu recurs.

Săptămâna trecută, Tribunalul Cluj a admis recursul înaintat de fostul prefect, iar Călin Platon a fost pus în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Platon a lucrat ca subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar apoi inspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din funcţia de inspector, după producerea accidentului.

Cele mai citite

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă