13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialFostii taranisti vor platforma crestin-democrata in PDL

Fostii taranisti vor platforma crestin-democrata in PDL

Fostii taranisti vor sa formeze o platforma politica in Partidul Democrat Liberal (PDL) care va rezulta din fuziunea PD cu PLD. Liderul PLD Cluj, fostul candidat la sefia PNTCD, serban Radulescu, a anuntat ca va lansa un apel tuturor taranistilor care s-au inscris in PLD ori in PD sa formeze o platforma politica de orientare crestin-democrata.
"Inca de la inscrierea mea in PLD am anuntat ca reprezenta ideologia crestin-democrata in aceasta formatiune. Nu am de gand sa renunt la acest demers, cu atat mai mult cu cat curentul doctrinar majoritar in Partidul Popular European este cel crestin-democrat", a afirmat serban Radulescu.
Acest curent crestin-democrat ar urma sa fie cea de-a treia platforma politica din viitorul PDL, dupa curentul popular de centru, reprezentat de actualul PD, si de curentul liberal, reprezentat de actualul PLD.
serban Radulescu afirma ca ii va invita in noua platforma si de actualii membri ai PNTCD nemultumiti de stilul de conducere al liderului Marian Milut. De asemenea, el se va adresa fostilor taranisti care s-au inscris in PNL, de-a lungul timpului.
In PLD s-au inscris, pe langa serban Radulescu, fostul lider al PNTCD Mures, Eugen Crisan, fostul presedinte al PNTCD Campia Turzii, Avram Gal, fostul deputat Vasile Suciu, care a condus o vreme PSDR Cluj, fostul secretar general al PNTCD Cluj, Leonard Horvath, precum si o serie de membri ai organizatiei de tineret a PNTCD Cluj si PNTCD Hunedoara. In PD, activeaza fosti taranisti precum Iulian Duma, seful Directiei Sanitar-Veterinare, iar in PNL exista fosti taranisti precum presedintele Consiliului Academic al Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga.

Cele mai citite

Agent de poliție plasat sub control judiciar. A efectuat operaţiuni financiare cu material lemnos

Un agent de poliție din județul Vâlcea a fost plasat sub control judiciar pentru o serie de infracțiuni grave, printre care operațiuni comerciale ilegale...

Silviu Biriș s-a căsătorit, după 8 ani de la divorțul care l-a dus la un pas de călugărie

Silviu Biriș, cunoscutul actor român, s-a căsătorit în secret cu Rodica, femeia alături de care și-a găsit fericirea și liniștea după o perioadă dificilă...

50 de persoane sunt cercetate într-un dosar penal cu un prejudiciu de peste un milion de lei

Într-un dosar amplu de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, 50 de persoane sunt cercetate de Parchetul din Reșița. Acestea ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă