5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFost şef al Gărzii Financiare, cercetat de ANI, a fost reangajat ca...

Fost şef al Gărzii Financiare, cercetat de ANI, a fost reangajat ca şef divizie

Fostul şef al Gărzii Financiare Bucureşti, Constantin Stelică, cercetat de ANI pentru că nu poate justifica peste 3 milioane lei, a fost reangajat ca şef al uneia dintre cele patru divizii în care va fi reorganizată instituţia, după ce a fost singurul candidat care a optat pentru postul respectiv, scrie Mediafax.

Constantin Stelică, şef al uneia dintre cele foste şase divizii ale Gărzii Financiare Bucureşti, a ocupat şi funcţia de şef secţie al Gărzii Financiare Bucureşti până în data de 30 iunie, când a primit preaviz împreună cu alţi 57 de angajaţi în funcţii de conducere.

În urma unui proces de reorganizare, 1.063 de angajaţi ai Gărzii Financiare au primit în total preaviz şi au fost examinaţi, iar în urma testărilor vor pleca din instituţie cel puţin 291 de salariaţi, reprezentând 21% din total.

Reorganizarea instituţiei presupune şi reducerea numărului de divizii ale Gărzii Financiare Bucureşti la patru, iar posturile de conducere sunt ocupate prin concurs.

Potrivit reprezentanţilor ANAF, Constantin Stelică a optat pentru unul din cele patru posturi de şefi de divizie, însă nu a fost nevoit să se prezinte la examen, fiind singurul candidat pe postul respectiv.

De altfel, toate cele patru posturi de şef divizie au fost ocupate fără examinare întrucât a fost doar un singur candidat pe loc şi, potrivit legii, aceştia au fost încdraţi fără concurs.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că fostul director coordonator al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti Constantin Stelică nu poate justifica o avere de peste trei milioane de lei şi a solicitat Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti să facă un control privind averea dobândită şi veniturile realizate de acesta.

Reprezentanţii ANAF au precizat că Stelică nu poate fi demis până când nu va fi pus sub învinuire.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă