19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFost primar din Argeș, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fost primar din Argeș, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul primar al comunei Mărăcineni din judeţul Argeş, Niculae Şerban, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, întrucât este acuzat că a retrocedat unei rude un teren asupra căruia alte persoane aveau titlu de proprietate, informează Mediafax.

Procurorii susțin că terenul a fost vândut ulterior cu 44.000 de euro.

Anchetatorii susțin că în perioada mai – iulie 2007, fostul edil din Mărăcineni, în calitate de preşedinte al Comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar, a reconstituit, în mod ilegal, pentru una dintre rudele sale dreptul de proprietate asupra unui teren arabil extravilan cu o suprafaţă de 2.211 metri pătraţi.

Terenul a fost dat rudei primarului în condiţiile în care respectivul lot se suprapunea cu o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi, pentru care mai mulţi proprietari aveau titlu de proprietate încă din anul 1995.

După ce a obţinut titlul de proprietate asupra celor 2.211 metri de pământ, ruda fostului primar a vândut terenul respectiv unei firme, încasând în schimb suma de 44.000 de euro.

Procurorii DNA au instituit sechestru asupra bunurilor imobile ale fostului primar. Dosarul în care este inculpat Niculae Şerban va fi judecat la Tribunalul Argeş, care a stabilit ca prim termen în proces data de 23 aprilie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă