10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialForţele siriene acuzate de comiterea unui masacru în provincia Hama

Forţele siriene acuzate de comiterea unui masacru în provincia Hama

Consiliul Naţional Sirian (CNS) a acuzat luni forţele armate loiale preşedintelui Bashar al-Assad că a comis un “masacru” într-o localitate din provincia Hama (centru), afirmând că acestea au ucis aproximativ 40 de persoane, relatează AFP, citată de Mediafax.

CNS, principala coaliţie a opoziţiei, afirmă într-un comunicat că acest masacru, comis la Harbnafsa, o localitate cu 8.000 de locuitori, într-o provincie sunnită, “se înscrie în cadrul unui exil confesional” forţat.

Mai întâi trupele au bombardat intensiv localitatea cu tancuri, timp de cinci ore, se arată în comunicat, după care au trecut la asalt, omorând aproximativ 40 de persoane şi rănind alte aproximativ 120, din care majoritatea rănite grav.

CNS acuză forţele de securitate şi membri “shabbiha”, consideraţi “asasini” ai regimului, veniţi din stauri vecine, că i-au “vânat” pe fugari cu arme de foc şi arme albe.

Operaţiunea continua luni dimineaţa, extinzându-se la alte localităţi din provincie, potrivit CNS, care a denunţat un “măcel” care vizează, în opinia sa, să provoace un “exil confesional clar”.

La rândul său, organizaţia nonguvernamentală (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că, într-un asalt al forţelor regimului asupra acestei localităţi, au fost ucişi 11 civili.

Trei copii au fost deja ucişi duminică la Harbnafsa, potrivit acestui ONG cu sediul la Londra.

Cele mai citite

Salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților

Pentru prima dată în România, salariul mediu al femeilor a depășit salariul mediu al bărbaților, anunță un articol postat pe site-ul termene.ro. În luna februarie...

Gigi Becali contestă amenda UEFA: „Mă duc la TAS”

După ce UEFA l-a amendat cu 30.000 de euro pentru că a pariat pe meciul Nordsjelland – FCSB, din Conference League, Gigi Becali a...

Nikki Haley l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington

Nikki Haley, contracandidata lui Donald Trump în interiorul Partidului Republican, l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington D.C. Haley și Trump sunt rivali...
Ultima oră
Pe aceeași temă