9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialForţele de ordine din India au deschis focul spre protestatari, omorând un...

Forţele de ordine din India au deschis focul spre protestatari, omorând un jurnalist

Forţele de ordine din India au deschis focul, duminică, spre protestatarii furioşi din cauza agresiunii sexuale a cărei victimă a fost o tânără studentă, un jurnalist de televiziune fiind ucis, informează AFP, conform Mediafax.

Jurnalistul în vârstă de 36 de ani lucra pentru postul de televiziune Doordarshan şi a fost ucis la Imphal, capitala statului Manipur.

De mai multe zile, oraşul este scena unor proteste violente, după violarea în grup a unei tinere studente într-un autobuz.

Proteste similare s-au înregistrat şi la New Delhi, unde mii de poliţişti au fost mobilizaţi în jurul Palatului prezidenţial şi Parlamentului.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi bastoane de cauciuc pentru dispersarea zecilor de mii de protestatari care cer aplicarea pedepsei cu moartea pentru viol.

Violenţele au izbucnit după ce o tânără de 23 de ani a fost violată de şase bărbaţi aflaţi în stare de ebrietate într-un autobuz de transport în comun.

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de la Paris pentru sprijinul acordat Ucrainei

Președintele Iohannis participă, la Paris, la reuniunea organizată de președintele Macron pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. "Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă