27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialForța de șoc pe care Donald Trump amenința c-o trimite împotriva Coreii...

Forța de șoc pe care Donald Trump amenința c-o trimite împotriva Coreii comuniste este în Australia

"Armada" americană promisă de președintele Statelor Unite, Donald Trump, în apropierea peninsulei coreene, ca răspuns la amenințarea Phenianului, nu a început să navigheze spre această zonă, a recunoscut marți un responsabil american al Apărării, citat de AFP, informează Agerpres.

Pe 8 aprilie, un purtător de cuvânt al comandamentului american din Pacific a anunțat că un port-avion american, Carl Vinson, și flota sa erau în drum spre peninsula coreeană, ca "măsură de precauție", menționând amenințarea nucleară nord-coreeană.

Donald Trump a declarat apoi, pe 12 aprilie, pe canalul Fox Business: "Suntem pe cale să trimitem o armada. Foarte puternică".

În fapt, grupul aeronaval "va începe să facă drumul spre nord în direcția mării Japoniei în 24 de ore", a adăugat acest responsabil care a cerut păstrarea anonimatului.

Grupul nu va ajunge în zonă decât săptămâna viitoare, a adăugat acesta.

Conform acestui responsabil, navele se află încă în largul coastei de nord-vest a Australiei. O fotografie a marinei americane, făcută în acest weekend, arată port-avionul în largul insulei Java.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

Un avion militar rusesc a fost întâmpinat de avioane de vânătoare suedeze după ce a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Suediei, vineri,...

Liderii G7 avertizează dur China să nu mai sprijine Rusia: “permite” războiul acesteia în Ucraina

Sprijinul acordat de China Rusiei "permite" războiul acesteia în Ucraina, au avertizat vineri liderii celor mai avansate economii ale lumii, într-o înăsprire a tonului...

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă