14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialFormula 1:Kubica promite că va reveni mai puternic

Formula 1:Kubica promite că va reveni mai puternic

“Voi reveni pe pistă mai puternic decât înainte, pentru că după un astfel de accident nu mai eşti acelaşi, devii mai bun. Mi s-a întâmplat asta în 2007, după accidentul din Canada. Am ratat o cursă şi când am revenit eram mai bun. Un pilot nu înseamnă doar un volan şi un accelerator, este mai mult… După 2007, am fost mai puternic ca pilot. Şi de această dată va fi la fel, când voi fi în formă din punct de vedere fizic”, a spus Kubica, potrivit Mediafax.

Pilotul polonez de Formula 1 al echipei Lotus-Renault, Robert Kubica, victimă a unui accident grav la 6 februarie, a fost scos de la reanimare, joi dimineaţă, fiind transportat la secţia de ortopedie a spitalului Santa Corona.

Robert Kubica a fost operat timp de şapte ore după accidentul grav suferit la un raliu în Italia. Mâna lui Kubica, parţial secţionată în accident, a fost revascularizată şi fracturile au fost reduse. Chirurgii au mai fost nevoiţi să stopeze o hemoragie internă şi să stabilizeze o fractură de femur drept.

Kubica a suferit mai multe fracturi la braţ, la un picior şi la mâna dreaptă, la raliul Ronde di Andora, în apropiere de Geneva. Accidentul lui Kubica a avut loc la 4,6 kilometri de la plecarea în cursă, în localitatea San Lorenzo, când maşina a ieşit de pe carosabil în plină viteză şi s-a izbit de zidul unei mici biserici.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă