25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFormula 1 2015. Marele Circ debutează cu MP-ul Australiei. Componența celor 10...

Formula 1 2015. Marele Circ debutează cu MP-ul Australiei. Componența celor 10 echipe

Campionatul de Formula 1 2015 începe cu Marele Premiu al Australiei, care se va desfășura între 13-15 martie, la Melbourne. Una dintre marile surprize va fi debutul, la 17 ani, a pilotului Max Verstappen, cel mai tânăr din istoria competiției.

Campionul en-titre, britanicul Lewis Hamilton și echipa sa, Mercedes, campioană la constructori, vor avea un sezon dificil în acest an, cu Ferrari, dar mai ales McLaren-Honda, pe urmele lor.

În timă ce Mercedes are doi dintre cei mai buni piloți ai circuitului, McLaren-Honda are de asemenea o echipă interesantă, reușind în pauza competițională să-și asigure serviciile ibericului Fernando Alonso. Totuși spaniolul nu va evolua în Australia, el nefiind încă apt după accidentul suferit în urmă cu o lună. În locul lui Alonso va fi introdus Kevin Magnussen, un alt tânăr pilot, în vârstă de 22 de ani, remarcat în juniorat de către rivalii de la Mercedes.

Refacerea parteneriatului McLaren-Honda este o veste bună pentru fanii F1, echipa fiind una dintre cele mai spectaculoase din circuit. Monoposturile vor folosi motoare Honda.

O atenție specială, în acest sezon, va cădea asupra puștiului Max Verstappen, care este cel mai tânăr debutant din istoria F1 și care, totodată, a stânit unele dispute. Introducerea unui pilot atât de tânăr pe circuit atrage cu sine unele riscuri, iar diverși oameni din motorsport critică decizia FIA de a le acorda șanse unor puști. 

Componența celor 10 echipe:

Mercedes – Lewis Hamilton (Marea Britanie), Nico Rosberg (Germania);
Red Bull-Renault – Daniel Ricciardo (Australia), Danil Kviat (Rusia);
Williams-Mercedes – Valtteri Bottas (Finlanda), Felipe Massa (Brazilia);
Ferrari – Sebastian Vettel (Germania), Kimi Raikkonen (Finlanda);
McLaren-Honda – Fernando Alonso (Spania), Jenson Button (Marea Britanie), Kevin Magnussen (Danemarca – il inlocuieste pe Alonso in Australia);
Force India-Mercedes – Nico Hulkenberg (Germania), Sergio Perez (Mexic);
Toro Rosso-Renault – Max Verstappen (OLanda), Carlos Sainz Jr (Spania);
Lotus-Mercedes – Romain Grosjean (Franta), Pastor Maldonado (Venzuela);
Sauber-Ferrari – Marcus Ericsson (Suedia), Felipe Nasr (Brazilia);
Manor-Ferrari – Will Stevens (Marea Britanie), Roberto Merhi (Spania).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă