20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialFormatia Rapid, eliminata din Cupa UEFA

Formatia Rapid, eliminata din Cupa UEFA

La sfarsitul meciului Rapid-Wolfsburg, scor 1-1, care a marcat eliminarea echipei romane din Cupa UEFA, dupa ce in prima mansa oaspetii castigasera cu 1-0, principalul actionar al bucurestenilor, Fatih Taher, a declarat ca antrenorul Jose Pereiro si ajutoarele sale au fost suspendate din functie, formatia fiind preluata de un triumvirat alcatuit din Nicolae Manea, Grigore Sichitiu si Marian Rada.

"Astept ca Peseiro sa-si dea demisia. Daca nu o va face, va mai veni pe la club doar sa bea o cafea", a precizat Taher, citat de Agepres.
 
Dupa jocul facut cu formatia germana, suporterii rapidisti, care isi manifesta de mai mult timp nemultumirea, echipa fiind la al 5-lea meci fara victorie, au manifestat violent in afara stadionului, cerand demisia conducerii tehnice, precum si modificari masive in lot. Organele de ordine, mobilizate in numar mare, au imprastiat turbulentii.

 

Wolfsburg a deschis scorul prin Grafite (16), iar Rapid a egalat in partea secunda prin Vasile Maftei (70). In primul joc, germanii castigasera cu scorul de 1-0.

Pe Giulesti, in prezenta a 8.000 de spectatori, Wolfsburg a avut prima ocazie de gol a meciului, brazilianul Grafite, ramas singur in careu, reluand cu capul pe langa poarta lui Andrade (6). Rapidul a raspuns imediat prin sutul lui Claudio Pitbull, din coltul careului mare, respins de Benaglio (10). Bozovic are o actiune buna pe stanga, incheiata cu o centrare care strabate tot careul oaspetilor, dar Pitbull suteaza pe langa poarta (15). Un minut mai tarziu, Grafite speculeaza o greseala a lui Marius Constantin si suteaza sub bara portii lui Elinton Andrade, deschizand scorul: 0-1 (16). Oaspetii mai au o sansa buna, dar portarul giulestean acorda corner la lovitura libera executata bine de Misimovic (19).

Rapid are dificultati in a construi actiuni ofensive, jocul echipei lui Peseiro e confuz si nemultumeste spectatorii. Avand numerosi jucatori cu profil defensiv, Rapid a fost blocata aproape continuu de Wolfsburg, care a jucat al conservarea rezultatului. Tot echipa lui Magath a avut o ocazie buna in prima repriza, sutul lui Gentner fiind prins de portar, dupa o patrundere lejera pe partea stanga (38).

Nici la reluare nu se schimba datele meciului, Wolfsburg avand prima ocazie clara a reprizei, prin Dzeko, ramas singur, dar blocat de Elinton Andrade (51). Portarul brazilian intervine foarte bine si la sutul din careu al lui Josue (60).

Neputinta rapidistilor, degringolada din jocul giulestenilor si perspectiva apropiata a eliminarii din cupele europene au determinat spectatorii sa ceara demisia lui Peseiro de la mijlocul reprizei secunde.

Rapid a reusit egalarea, dupa o faza fixa: Pitbull a executat excelent o lovitura libera, Benaglio a respins in bara, iar Maftei a reluat in plasa cu pretul unei accidentari: 1-1 (70).

Giulestenii pun mai multa presiune pe adversari, iar Ricardo Fernandes trimite pe langa poarta cu capul, din pozitie destul de buna (79). Pitbull a tras apoi pe langa poarta din careu (83). Boya reia si el cu capul, pe langa tinta (86).

Rapid continua perioada neagra prin care trece si seria de sase meciuri fara victorie, ratand complet sezonul european, dupa investitiile facute in aceasta vara.

Au marcat: Vasile Maftei (70), respectiv, Grafite (16).

Au evoluat echipele:

Rapid: 99. Elinton Andrade – 24. Vasile Maftei (capitan; 10. Julio Cesar, 73), 3. Ricardo Fernandes, 23. Marius Constantin (18. Nicolae Grigore, 46), 19. Vladimir Bozovic – 4. Joao Paulo Andrade, 15. Costin Lazar, 8. Daniel Paulista – 30. Juliano Spadacio (17. Joao Paulo Pinto, 62), 87. Claudio ''Pitbull'' – 11. Pierre Boya. Antrenor: Jose Peseiro.

Wolfsburg: 1. Diego Benaglio – 20. Sascha Riether, 5. Ricardo Costa, 43. Barzagli, 4. Marcel Schäfer – 13. Makoto Hasebe (2. Cristian Zaccardo, 90s1), 7. Josué (capitan) – 9. Edin Džeko, 10. Zvjezdan Misimovic (17. Alexander Madlung, 88), 25. Christian Gentner (24. Ashkan Dejagah, 64) – 23. Grafite. Antrenor: Felix Magath.

Arbitru: Paul Allaerts; arbitri asistenti: Danny Huens, Tom Dens; arbitru de rezerva: Christof Virant (toti din Belgia); Delegat UEFA: Pat Quigley (Irlanda), observator UEFA pentru arbitri: Vaclav Krondl (Cehia).

Cartonase galbene: Riether (33), Ricardo Fernandes (77), Pitbull (81), Schäfer (85), Josue (87).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă