7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialFord opreşte producţia la Craiova şi în noiembrie. Vezi pentru câte zile

Ford opreşte producţia la Craiova şi în noiembrie. Vezi pentru câte zile

Ford România anunţă că va opri producţia de la Craiova, atât pentru maşini, cât şi pentru motoare, în luna noiembrie, pe fondul cerererii în scădere de pe piaţa auto europeană. Timp de 13 zile nu vor mai fi produse maşini, în timp ce în cazul motoarelor producţia va fi oprită pentru 8 zile, conform ZF.ro.

„Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna noiembrie. Suspendarea timp de 8 zile a producţiei de motoare este cauzată de cererea redusă de vehicule şi se suprapune cu perioada de suspendare a producţiei de vehicule”, au declarat oficialii Ford, conform ZF.

Ford a luat decizia de a opri producţia de la Craiova şi în lunile septembrie, pentru 7 zile şi octombrie, pentru 13 zile. Este de aşteptat ca producţia să mai fie suspendată şi în luna decembrie. În zilele în care angajaţii nu vor mai lucra aceştia vor primi 80% din salariul de bază, care este estimat la circa 2000 lei, în medie.

Ford produce la Craiova modelul B-Max, dar şi motoarele EcoBoost de 1 litru, cu 100/125 CP, respectiv de 1,5 litri şi 180 CP, acesta din urmă contând pentru 70% din producţia totală de motoare.

Ford a mai oprit producţia, în decursul acestui an, şi la uzina germană de la Saarlouis, un client important al uzinei de motoare de pe platforma de la Craiova.

 

Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă